chevron-left chevron-right

8 dingen die je nooit moet doen in een bovengronds zwembad

calendar 12/02/2023

8 dingen die je nooit moet doen in een bovengronds zwembad

Als u er ooit aan heeft gedacht om een bovengronds zwembad aan te schaffen, bent u niet de enige. Bovengrondse zwembaden zijn een geweldige manier om van de zomer te genieten zonder de bank te breken. Maar voordat u erin duikt, zijn er een paar dingen die u moet weten over bovengrondse zwembaden. Hier zijn vier dingen die u nooit in een bovengronds zwembad moet doen: Verwaarloos de liner van uw zwembad niet. De liner is wat het water in uw zwembad houdt, dus het is belangrijk om deze regelmatig te inspecteren op gaten of andere schade. Als u een gat vindt, repareer het dan onmiddellijk met een reparatiekit. Vergeet niet uw zwembad te stofzuigen. Net als elk ander type zwembad moeten bovengrondse zwembaden regelmatig worden gestofzuigd om vuil, puin en bladeren te verwijderen. Stofzuigen helpt ook om algengroei te voorkomen. Gebruik geen agressieve chemicaliën in uw zwembad. Harde chemicaliën kunnen de liner van uw zwembad beschadigen en maken het vatbaarder voor gaten en lekken. Kies in plaats daarvan voor zachte, chloorvrije chemicaliën die veilig zijn voor mens en dier. Vergeet niet uw zwembad goed winterklaar te maken. Als u in een gebied woont waar de winters koud zijn, moet u maatregelen nemen om uw bovengrondse zwembad winterklaar te maken zodat het niet bevriest en barst. Dit houdt meestal in dat u het water uit het zwembad laat lopen en de zwembadafdekking ergens opbergt waar sneeuw en ijs geen kans krijgen.

8 dingen die je nooit moet doen in een bovengronds zwembad

Laat kinderen niet zonder toezicht

Het is verleidelijk om kinderen in het zwembad te laten spelen terwijl u op het dek ontspant, maar het is belangrijk om kinderen nooit zonder toezicht in de buurt van water te laten. Zelfs als ze kunnen zwemmen, kunnen er in een oogwenk ongelukken gebeuren. Zorg ervoor dat iemand hen altijd in de gaten houdt als ze in of bij het zwembad zijn.

Laat geen dieren toe in het zwembad

U denkt misschien dat het goed is om uw hond of kat af te laten koelen in uw bovengrondse zwembad, maar dat is het eigenlijk niet. Huisdieren kunnen vuil en andere verontreinigende stoffen opsporen die het zwembadwater snel kunnen vervuilen. Bovendien kunnen dieren ongelukjes krijgen in het zwembad, waar niemand op zit te wachten. U kunt uw harige vrienden dus beter helemaal uit het zwembad houden.

hond in bovengronds zwembad

Gooi geen voorwerpen in het zwembad

Het is verleidelijk om voorwerpen in een bovengronds zwembad te gooien, vooral als er mensen in zwemmen. Dit is echter een enorme no-no. Ten eerste is het onbeleefd en onattent tegenover de mensen die van het zwembad willen genieten. Ten tweede kan het het zwembad beschadigen. Ten derde kan het iemand verwonden als het voorwerp hem raakt. Dus alsjeblieft, weersta de verleiding om dingen in een bovengronds zwembad te gooien.

bovengronds zwembad drijvend

Gebruik geen agressieve chemicaliën voor het zwembad

Als je een bovengronds zwembad hebt, zijn er een paar dingen die je nooit moet doen om het schoon en veilig te houden voor iedereen om van te genieten. Een van die dingen is het gebruik van agressieve chemicaliën op het zwembad.

Harde chemicaliën kunnen de liner van uw zwembad beschadigen, evenals alle andere materialen waaruit uw zwembad bestaat. Bovendien kunnen deze chemicaliën schadelijk zijn voor uw huid en ogen als u ermee in contact komt. Als u chemicaliën in uw zwembad moet gebruiken, zorg er dan voor dat u de aanwijzingen op het etiket zorgvuldig opvolgt en alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen neemt.

Laat het zwembad niet te vol lopen

Als je ooit een zwembad hebt gezien dat overloopt met water, is dat geen prettig gezicht. Een bovengronds zwembad is niet gemaakt om een te grote hoeveelheid water te bevatten, dus vul het niet te veel. Hierdoor wordt de liner van het zwembad onnodig belast en kan deze gaan lekken of zelfs barsten. Bovendien is een overvol zwembad een veiligheidsrisico voor zowel zwemmers als omstanders. Vul uw zwembad dus alleen tot het door de fabrikant aanbevolen niveau.

vullen van bovengronds zwembad

Ga het zwembad niet in zonder de waterchemie te testen

Het is belangrijk om de waterchemie van uw zwembad te testen voordat u erin gaat, ook al is het maar een bovengronds zwembad. De pH-waarde van het water moet tussen 7,2 en 7,6 liggen en de alkaliteit tussen 80 en 120 ppm. Een te lage pH kan huidirritatie veroorzaken en een te hoge pH kan oogirritatie veroorzaken.

Gebruik geen beschadigd filtersysteem

Als uw filtersysteem beschadigd is, gebruik het dan niet. Een beschadigd filtersysteem kan ernstige problemen veroorzaken voor uw zwembad, waaronder troebel water en algengroei.

Om deze problemen te voorkomen, moet u uw filtersysteem regelmatig controleren. Als u schade opmerkt, vervangt u de onderdelen zo snel mogelijk. Zo zorgt u ervoor dat uw zwembad het hele seizoen schoon en helder blijft.

Conclusie

Bovengrondse zwembaden zijn een prachtige manier om van de zomer te genieten met familie en vrienden, maar er zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen. Door deze 8 veelvoorkomende fouten te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat uw bovengrondse zwembad veilig is voor iedereen die het gebruikt. Met goed onderhoud kan een bovengronds zwembad urenlang plezier en ontspanning bieden tijdens de warme zomerdagen.