chevron-left chevron-right

Zandfilterpompen

Zandfilterpompen
Sorteer op

8 producten

per pagina
Interline Zandfilterset 14.000 l/u
-34% hot
Speciale prijs  299,00 Normale prijs  449,99
Interline Zandfilterset 6.000 l/u
New hot
-43% hot
Best Choice
Speciale prijs  199,99 Normale prijs  349,99
Intex Krystal Clear Zandfilterpomp SX925 3.500 l/u
Intex Krystal Clear Zandfilterpomp (6.000 l/u)
-23% hot
Speciale prijs  229,95 Normale prijs  299,00
Bestway Flowclear Zandfilterpomp 11.355 l/u
-34% hot
Speciale prijs  229,00 Normale prijs  349,00
Zandfilterpomp Intex Krystal Clear 4.500 l/u
-28% hot
Speciale prijs  179,99 Normale prijs  249,00
intex 26652GS
intex 26648GS
Sorteer op

8 producten

per pagina
Zandfilterpompen

Zand filterpompen

Zandfilters gebruiken een speciaal gesorteerd zand als filtermedium. Het water komt de tank binnen via de diffuser. Terwijl het water door de zandbodem naar beneden gaat, wordt het vuil en het puin gevangen tussen de zandkorrels. Wanneer het water de bodem van het filter bereikt, komt het de lateralen binnen en keert het terug naar het zwembad.

Zandfilters filteren vuil tot een grootte van ongeveer 40 micron. Alles kleiner dan 40 micron wordt waarschijnlijk niet uitgefilterd. Filterzand moet elke 3-5 jaar worden vervangen.

 

Zand filterpomp

Een goed onderhoud met de zand filterpomp

Wil jij jouw zwembadwater proper en hygiënisch houden? Dan is een zand filterpomp absoluut geen overbodige luxe. Dankzij deze pomp houd je jouw zwembad namelijk vrij van schimmels, bacteriën en algen.

Zand als filter

Een zand filterpomp gebruikt, zoals de naam het al doet vermoeden, zand als filtermedium. Je zou misschien denken dat dit een omgekeerd effect oplevert, maar niets is minder waar. Met het zand simuleer je namelijk de natuurlijke werking van grondwater. Maar hoe regelt deze filter vol zand dan de schoonheid en reiniging van het water in je zwembad? Eerst en vooral is het nuttig om mee te geven dat het gaat om een speciaal gesorteerd zand in de filter. Het water komt de tank binnen via een diffuser. Terwijl het water door de zandbodem naar beneden gaat, wordt het vuil en het puin gevangen tussen de zandkorrels. Wanneer dat water dan uiteindelijk de bodem van de filter heeft bereikt, komt het de lateralen binnen en keert het vervolgens terug naar het zwembad via terugkeerbuizen.

De voordelen van zo’n zand filterpomp

De keuze voor een zand filterpomp is zeker niet de verkeerde. In tegenstelling tot een gewone cartridge filterpomp hoef je het filtermedium pas na enkele jaren te vervangen. Daarnaast kan een zand filterpomp tot zeer grote zwembaden schoon houden. Ook is filterzand een van de goedkopere alternatieven voor filtering en daarom ook het meest gebruikt. Geniet van een proper zwembad zonder beestjes, blaadjes en andere vuiligheid dankzij een handige en kwalitatieve zand filterpomp.

Een zand filterpomp van Out At Home  

In het assortiment van Out at Home vind je heel wat verschillende zand filterpompen van diverse merken, groottes en capaciteit. Afhankelijk van de grootte van jouw zwembad en het aantal liters water dat erin zit, bieden wij andere pompen aan. De zandfilters van Out at Home filteren vuil tot een grootte van ongeveer 40 micron, ofwel 0,04 millimeter (alles kleiner dan deze 40 micron wordt waarschijnlijk niet uitgefilterd). Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor de nodige accessoires voor de filter, zoals een filter cleaner, een drukmeter, een bladafvoer enzovoort. De zand filterpompen van Out at Home dienen om de 3 tot 5 jaar vervangen te worden.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost