chevron-left chevron-right

Chloor

Chloor
Sorteer op

9 producten

per pagina
Sorteer op

9 producten

per pagina
Chloor

Hoe gebruik je het beste chloor voor je zwembad?

Chloor is een chemisch product dat, als het in contact komt met de bacteriën in het zwembadwater, wordt omgezet in chlooramine om bacteriën, virussen, schimmels en organisch materiaal te elimineren. Chloor wordt zeer gewaardeerd om zijn doeltreffendheid, maar ook om de prijs, waardoor het het goedkoopste zwembadontsmettingsmiddel op de markt is. Chloor is er in verschillende vormen en soorten.

Verschillende vormen van chloor

De vormen van chloor wordt gekozen op basis van de grootte van het chloor zwembad en de behoeften. Chloortabletten en kiezels zijn de meest gebruikte vormen van chloor voor een langzame en regelmatige desinfectie van het zwembad. In poedervorm is het ook effectief om snel en punctueel het chloorgehalte van een zwembad te verhogen. In stick is het een ongestabiliseerd chloor, met voordelen, maar ook met nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Ten slotte zijn er de vloeibare en gasvormige vormen van chloor, die eerder voorbehouden zijn aan openbare zwembaden. Het type chloor moet worden gekozen tussen ongestabiliseerd chloor en gestabiliseerd chloor. Ongestabiliseerd chloor breekt snel af, terwijl gestabiliseerd chloor over een langere periode werkt, maar het zwembad geleidelijk verzadigt door het te stabiliseren. Hieronder gaan we in detail in op de verschillende vormen.

Chloortabletten en kiezelstenen

Het is de vorm van chloor die het meest wordt gebruikt in privézwembaden. De chloortablet wordt direct in de skimmer of in een drijvende dispenser geplaatst en diffundeert langzaam in het water om desinfectie gedurende meerdere dagen te garanderen. Er zijn verschillende maten kiezelstenen en tabletten. Voor kleine bovengrondse zwembaden van ongeveer 25 m3 zijn er formaten tot 200 gram. De tabletten van 500 gram zijn voor de grote zwembaden. Zorg er echter voor dat u langdurige chloortabletten niet verwart met shockchloortabletten omdat ze op een andere manier werken.

Chloor in poeder

Ook wel shockchloor genoemd. De chloorpoeder moet direct in het zwembad worden verspreid (nadat het eerder in water is verdund), waar het zeer snel werkt. Het wordt gebruikt in bovengrondse of ingegraven zwembaden na de winterperiode of om bijvoorbeeld met algen besmet water snel te corrigeren. Shockchloor kan ook in de vorm van tabletten bestaan.

Chloor in sticks

Chloor in sticks is ongestabiliseerd chloor dat, net als chloor in kiezels, direct in de skimmer of in een drijvende dispenser wordt geplaatst om langzaam in het zwembadwater op te lossen.

Chloor in vloeibare vorm

Deze vorm van chloor wordt eveneens direct in een chloorregelaar of een doseerpomp geplaatst om langzaam door het water te worden opgenomen. Vloeibaar chloor wordt het vaakst gebruikt om openbare zwembaden te desinfecteren en minder vaak voor privézwembaden omdat de dosering nogal complex is.

Neem zeker contact met ons op als u verdere vragen heeft.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost