chevron-left chevron-right

pH

pH
Sorteer op

8 producten

per pagina
Kokido 3-way Test Kit - pH / Chlorine / Bromine - 20ml Phenol + 20ml OTO
-62% hot
Best Choice
Speciale prijs  2,99 Normale prijs  7,95
Aquatural pH+ Plus 1 kg - verhoog de pH-waarde van zwembad en spa
Aquatural pH- Min 1 kg - verlaag de pH-waarde van zwembad en spa
BSI Ph Down Poeder 2,5 Kg
 14,95
BSI Ph Down Vloeibaar 1 L
 7,95
Kokido digitale pH-meter (incl 2 ijkoplossingen)
Kokido Digitale pH-meter
-34% hot
Speciale prijs  32,89 Normale prijs  49,99
BSI Ph Down Vloeibaar 5 L
 16,95
Sorteer op

8 producten

per pagina
pH

Ph waarde zwembad

PH waarde zwembad, wat is het eigenlijk?

De PH waarde van een zwembad geeft de zuurgraad aan. Bij een verkeerde zuurgraad van het zwembad is het moeilijker om het zwembad te reinigen. Dit komt doordat je een zwembad vaak reinigd met chloor. Maar chloor werk alleen optimaal bij PH waardes tussen de 7,2 en 7,6.

De PH waardes van je zwembad kunnen makkelijk veranderen en zijn makkelijk te meten.

Je kan de PH waarden makkelijk meten met speciale PH meters, ook wel teststrips genoemd. Deze teststuips zijn plastic stokjes met bepaalde stoffen erop. Deze stoffen geven bepaalde kleueren af bij verschillende PH waardes. Op de beschrijving van het pakje staat dan welke kleur hij wanneer kleurt. Bij een PH tussen de 7,2 en 7,6 is het PH van je zwembad goed.

Verhogen, verlagen van PH waardes?

De PH waarden van je zwembad zijn gemakkelijk te veranderen. Wanneer je een te lage PH waarde hebt moet je simpel weg allen wat chloor toevoegen. Bij een te hoge PH waarde is het iets moeilijker. Een te hoge PH waarde is moeilijker op te lossen. Dit komt doordat een te hoge PH waarde ontstaat door teveel chloor of door het snel opwarmen van je zwembad. Er zijn drie manieren om dit op te lossen: Het zwembad af laten koelen, meer water toevoegen om zo het chloor percentage te verlagen of speciale tabletten kopen die het chloor gehalte verlagen.

Gevaren bij verschillende PH waardes:

Een te hoge of te lage PH waarde van het zwembad is gevaarlijk voor de zwemmers. Een te lage PH waarde is minder gevaarlijk dan een te hoge PH waarde. Een te lage PH waarde zorgt voor irritatie. Rode ogen en soms jeuk wanneer het in contact komt met je lichaam. Een te hoge PH waarde daarentegen is veel gevaarlijker want bij een te hoog PH zal het actieve chloor minder actief worden. Dit zorgt ervoor dat je veel meer chloor nodig hebt om het hetzelfde te laten doen. Maar ook zullen er veel gemakkelijker en meer gevaarlijke bacteriën ontstaan in je zwembad.

PH zwembad automatisch doseren:

Er zijn ook speciale apparaten die de PH waardes van je zwembad meten en daarnaar het chloor toevoer aanpassen. Deze apparaten worden doseerpompen genoemd. Deze doserpompen zullen het PH meten en na de meting vloeibaar PH toevoegen. Dit vloeibaar PH is in de vorm van zwavelzuur of van loog.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost