chevron-left chevron-right

Koepels en tenten

Koepels en tenten
Sorteer op

3 producten

per pagina
Ø 183 x 38 cm Intex Canopy Metal Frame zwembad met UPF luifel
Intex Zwembadluifel Canopy
-45% hot
Speciale prijs  64,95 Normale prijs  119,00
Ø 244 x 51 cm Bestway Speelzwembad Splash-in-Shade
Niet op voorraad
-34% hot
Speciale prijs  84,95 Normale prijs  129,00
Sorteer op

3 producten

per pagina
Koepels en tenten

Go green: solar mat voor je zwembad

Natuurlijk zijn er al eerdere milieuvriendelijke en duurzame manieren om je zwembad te verwarmen. Zo ben je niet meer afhankelijk van je elektrische zwembadverwarming, maar gebruik je vanaf nu gewoon de warmte van de zon.

Welke opties heb je dan voor deze duurzame zwembadverwarming? Een solar mat, een solar gebogen paneel of een zonneboiler systeem, bij Out at Home hebben we vormen en maten om jouw zwembad te verwarmen.

Solar mat

De solar mat is een vorm van zonnecollector die je als deken op de grond legt. Aan de hand van de warmte van de zon, in combinatie met een filterpomp, warm je jouw zwembad op. Het voordeel van deze matten is dat je ze na gebruik heel eenvoudig kan opvouwen en dus ook opbergen. Het nadeel van deze solar mat is dan weer dat ze enig plaats in beslag neemt tijdens het gebruik ervan.

Naast de solar matten, heb je ook een piramidevormige zonnecollector. Deze neemt minder plaats in in je tuin en werkt eveneens in combinatie met een filterpomp. Het aantal van deze zonnecollector bepaal je aan de hand van volgende voorwaarde: 1 collector is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 5000 liter zwembadwater.

Solar paneel

Deze vorm van verwarming warmt je zwembadwater op aan de hand van een gebogen paneel. Dit solar paneel werkt volledig gratis op zonne-energie en haalt 30% meer rendement uit de zon. Wil je graag meer verwarmingscapaciteit? Dit kan door meerdere zonnecollectoren gekoppeld met elkaar te koppelen. Gemakkelijk én duurzaam!

Zonneboiler

Ook de zonneboilers maken natuurlijk gratis gebruik van de zon. Zo kan je op een milieuvriendelijke manier je zwembadseizoen uitbreiden. Bij Out at Home vind je koepelvormige zonneboilers. Deze leveren een betere warmteoverdracht van andere, eerder klassieke zonne-energie systemen. Het voordeel van deze boiler is dat deze erg compact is, zodat je niet talloze ruimte in je tuin verliest aan grote zonnepanelen.

De verschillende soorten zonnecollectoren hebben andere voorwaarden waarmee je rekening moet houden. Zo is een Intex Solar Mat enkel geschikt voor bovengrondse zwembaden met een maximale watercapaciteit van 30.280 liter. Lees dus zeker de specificaties van de verschillende producten.

Combinatie aan duurzame verwarmingselementen

Niet alleen de solar mat of de solar panelen kunnen je zwembad verwarmen met enkele graden. Een combinatie van de verschillende mogelijkheden is dus zeker aangeraden! Een solar mat is dus bijvoorbeeld ideaal in combinatie met een Intex Solar Cover.

Houd het opgewarmde zwembad water daarnaast goed schoon met onze producten in zwembad reiniging of zwembad filtering

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost