chevron-left chevron-right

Skimmers

Skimmers
Sorteer op

5 producten

per pagina
Kokido Skimbi Drijvende Oppervlakte Skimmer - Universeel
Bestway Flowclear Filterpomp Skimatic 3.974 l/u
-33% hot
Speciale prijs  99,95 Normale prijs  149,00
Kokido Skimmer met 5-delige Steel 122 cm
Kokido Heavy-duty Kunststof Blad Afschuimer
Intex Deluxe Skimmer
 19,95
Sorteer op

5 producten

per pagina
Skimmers

Wat doet mijn zwembad skimmer?

Veel huiseigenaren denken dat ze alles weten over hun zwembadskimmers. Dan heb je er een paar die denken dat ze niet genoeg weten. De ingegraven zwembad skimmer is één van de belangrijkste onderdelen van een zwembad.

Voorkomt verstopping

Als je aan een zwembadafschuimer denkt, stel u dan eens voor dat u in het zwembad bent met een kleine container die drijvend vuil en bladeren opvangt. Dat is het essentiële onderdeel van de skimmer, die een klein mandje bevat dat het puin verzamelt. Deze mand voorkomt dat het vuil in je filter of pomp terechtkomt en een verstopping veroorzaakt. Een zwembad skimmer heeft een rechthoekige vorm. Afhankelijk van de grootte van uw zwembad zal bepalen hoeveel skimmers het zwembad zal hebben. Ze bevinden zich in het zwembad, in de richting van de bovenkant van de muur. Bij normaal gebruik moet de skimmer tot het midden van de skimmer worden gevuld met zwembadwater. Als het waterniveau niet in het midden van de skimmerbox staat, moet u water aan uw zwembad toevoegen. Als het waterpeil van het zwembad onder de skimmer zakt, moet u uw apparatuur uitschakelen en het water tot het midden van de skimmerbox vullen en vervolgens de apparatuur inschakelen. Als u een hoofdafvoer heeft en het water zakt onder de skimmer, kunt u de skimmer sluiten en uw zwembaduitrusting op de hoofdafvoer laten lopen. Zodra het waterpeil weer op normaal bedrijfsniveau is, kunt u de skimmers weer openen.

Waar is de zwembad skimmer van gemaakt

Skimmers zijn meestal gemaakt van wit plastic en hebben een deur of klep die bekend staat als een stuw. De stuw bevindt zich boven de ingang van de skimmerbox en klapt open en dicht afhankelijk van het waterpeil en de beweging van het water. Terwijl het water in beweging is en de apparatuur aan staat, klapt de stuw open en dicht en verzamelt vuil. Zodra uw apparatuur is uitgeschakeld, wordt de stuw gesloten, zodat al het vastzittende materiaal niet terug in het zwembad terechtkomt. Zodra het vuil in de skimmermand is verzameld, is het belangrijk om het skimmerdeksel, dat zich in uw zwembadterras bevindt, te verwijderen.

Zodra het deksel is verwijderd, tilt u de skimmermand eenvoudig uit de skimmer en maakt u de mand leeg. Als de mand leeg is, plaats je de mand eenvoudig terug in de skimmerput. Het is erg belangrijk dat als de skimmermand gebroken of gebarsten is, deze onmiddellijk moet worden vervangen. Een andere belangrijke rol die de skimmer speelt, is dat u chloortabletten rechtstreeks in de mand kunt plaatsen. Een voordeel van het plaatsen van stokjes of tabletten in de skimmermand is dat het water uit het zwembad over de stokjes/tabletten zal lopen, waardoor ze veel sneller oplossen dan wanneer u een drijver in het zwembad gebruikt.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost