chevron-left chevron-right

Overwintering

Overwintering
Sorteer op

2 producten

per pagina
Sorteer op

2 producten

per pagina
Overwintering

Zwembad winterklaar maken

Je eigen zwembad winterklaar maken of er serieus over nadenken? Natuurlijk kun je een lokaal bedrijf inhuren om dingen voor het seizoen af ​​te ronden. Of je kunt wat geld besparen en zelf het zwembad sluiten. De stappen voor het sluiten van het zwembad in de winter moeten in een zeer specifieke volgorde worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het zwembad de volgende lente gemakkelijk kan worden geopend. Volg onderstaande richtlijnen om je eigen zwembad deze winter te sluiten!

Verwijder ladders en accessoires

Draai de bout van de ladderanker los. Wanneer het ongeveer 1/2 cm stijgt, klop het dan neer met een zware sleutel. Beweeg de ladder los zodat de zwembadafdekking goed past. Inspecteer uw laddertreden nauwkeurig op scheuren en draai eventuele losse ladderbouten vast. De meeste ladders kunnen buiten worden opgeborgen, maar plastic treden doen het misschien beter als ze binnen worden opgeborgen. Verwijder ook eventuele leuningen, vultuiten, oogbolfittingen, zwembadreinigers en skimmermanden. Bewaar ze op een veilige plek waar je ze in het voorjaar makkelijk terug kunt vinden.

Breng je waterchemie in evenwicht

Het is belangrijk om te beginnen met winterklaar maken met uitgebalanceerd zwembadwater. Begin met pH, test en pas aan binnen het bereik van 7,2-7,4 met behulp van pH Up- of pH Down-chemicaliën. De totale alkaliteit is het beste in het bereik van 80-150 ppm en de calciumhardheid moet 180 ppm of hoger zijn. Het zwembad moet ook vrij zijn van zichtbare algen en zo schoon en helder mogelijk zijn. Zo niet, schok het zwembad dan zwaar en maak het zwembad schoon. De waterbalans moet enkele dagen voor het sluiten van het zwembad worden uitgevoerd, zodat de chemicaliën de tijd hebben om zich goed te verspreiden.

Maak het zwembad schoon

Schuim, stofzuig en borstel het zwembad grondig, in die volgorde. Het stofzuigen van het zwembad kan moeilijk zijn als het waterniveau onder de skimmer staat. Het zwembad moet brandschoon zijn als je het afdekt. Verwijder alle mogelijke organische stoffen en geef het zwembad nog een laatste keer af (indien nodig) voordat je het afdekt voor de winter. Een paar dagen voordat je je winterchemicaliën toevoegt, wil je ook het zwembad schokken. Hoe schoner het zwembad is als je het sluit, hoe beter het er volgend voorjaar uitziet. Vuil of algen die tijdens het sluiten in het zwembad achterblijven, zullen de sterkte van onze zwembadchemicaliën voor winterklaar maken verminderen, omdat deze chemicaliën werken op organisch materiaal dat in het zwembad achterblijft, er is minder beschikbaar voor het voorkomen van algengroei tijdens de winter.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost