chevron-left chevron-right

Alkaline

Alkaline
Sorteer op

2 producten

per pagina
Sorteer op

2 producten

per pagina
Alkaline

Hoe alkaline in het zwembad te verhogen

Wist u dat hoe lager de alkaline van uw zwembad, hoe hoger de zuurgraad? Bijgevolg is een zuur zwembad corrosief en onveilig voor zowel de zwemmers als de levensduur van het zwembad en als u dit heeft, is het tijd om het zwembad te repareren en te verbouwen. Het probleem is dat het moeilijk is om in één oogopslag het alkalische niveau van uw zwembadwater te weten. Het kan helder en schoon lijken, maar met onveilige alkalische niveaus.

Waarom is het van het grootste belang om het alkaliteitsniveau van uw zwembad te verhogen?

Uw zwembad kan onmetelijke schade oplopen als het water met een lage alkaline bevat. U loopt het risico dat uw zwembadwanden geëtst, gedelamineerd of gebarsten raken. Sommige metalen oppervlakken zullen bezwijken en smelten onder het corrosieve water, met als gevolg een bevlekte zwembadwand. Zelfs de kleinste veranderingen in de chemische samenstelling van het zwembadwater kunnen ernstige schommelingen in de pH-waarden veroorzaken. Wanneer de pH-waarde uit balans raakt, wordt het fenomeen pH-bounce genoemd en kan, naargelang het geval, een lage alkaliteit in het zwembad veroorzaken. Met een lage alkaliteit zou de standaard hoeveelheid chloor die aan uw zwembad wordt toegevoegd, nutteloos zijn. Het zou alleen nuttig zijn als er meer dan de gebruikelijke hoeveelheid wordt toegevoegd voor standaardresultaten. Dit betekent dat u meer chloor koopt en meer tijd verspilt om met de stof op een adequaat concentratieniveau te komen. Afgezien van de effecten op uw zwembad, is een zwembad met een lage alkaliteit onveilig voor zwemmers omdat het zure water neus-, oog- en huidirritaties kan veroorzaken.

Wat veroorzaakt een lage alkaliteit van het zwembad?

De volgende punten moeten worden beschouwd als boosdoeners voor de alkaline van het zwembad;- Gebruik van droog zuur of zoutzuur. Deze chemicaliën, hoewel nuttig bij de behandeling van zwembadwater, zijn berucht vanwege het verlagen van de pH-concentratie in water. Een manier om dit op te lossen is door alleen een voorgeschreven dosis van de chemische stof toe te passen voor het geval de pH van uw zwembad moet worden verlaagd. Dan kunt u na 6 uur de alkaliteit van uw zwembad testen.
- Het heeft waarschijnlijk hard geregend. Regenwater kan een laag alkalisch gehalte hebben en als het hard regent, kan uw zwembad onder water komen te staan, wat van invloed is op de gemiddelde alkaliteit van uw zwembad.
- Als u uw zwembad leeg laat lopen of terugspoelt, zal het toevoegen van zoet water met een lage alkaliteit de algehele pH van uw zwembad aantasten.

Dus hoe kan ik de alkaliteit van mijn zwembad precies verhogen?

Houd deze twee dingen in gedachten: uw doelbereik en de grootte van uw zwembad. Idealiter zou uw zwembad tussen 80-120 delen per miljoen moeten zijn. Afhankelijk van het gebied waarin uw zwembad zich bevindt, kunnen experts echter eisen dat u binnen het bereik van 100 – 120 ppm blijft.

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 15:00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 30 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost