chevron-left chevron-right

Schoonmaaksets, zwembadstofzuigers en robots

Het zwembad zelf schoonmaken

Naast schoon zwembadwater wil je natuurlijk ook dat het zwembad zelf schoon blijft.

Er zijn enkele producten die niet mogen ontbreken voor de ideale zwembad ervaring. Denk hierbij aan een skimmer die ervoor zorgt dat al het drijvend vuil wordt afgevoerd en een schepnet om overig vuil zelf op te ruimen. Verder kan een robot of stofzuiger speciaal voor het zwembad eenvoudig de wanden en bodem  schoonmaken.

Hieronder lichten we de verschillende producten toe.

Schoonmaaksets

Er zijn verschillende reinigingssets op de markt. De samenstelling van elke set verschilt, maar vaak zitten de volgende producten sowieso in de set:
- een borstel in om de wanden van het zwembad schoon te maken
- een schepnet of dieptenet om bladeren uit het zwembad te vissen
- een bodemzuiger voor het schoonmaken van de bodem (wordt aangesloten op de filterpomp)

Als de telescopische steel niet bij de onderhoudsset wordt geleverd, kun je deze bij ons hier bestellen.

Skimmers

Een skimmer vangt bladeren en afval op en reinigt zo automatisch het zwembadoppervlak.
De skimmer wordt over de wand van het zwembad gehangen. Hierna wordt de skimmer op de filterpomp aangesloten en kan het werk beginnen. Onderhoud van een skimmer is eenvoudig; maak de skimmermand leeg wanneer deze vol raakt en maak indien nodig schoon. 

Zwembadstofzuigers

Hiermee stofzuig je handmatig de bodem en wanden van het zwembad. De elektrische zwembadstofzuigers kunnen helemaal onder water en dankzij een interne filter wordt al het vuil verzameld. Er zijn ook stofzuigers die je met een slang aansluit op de filterpomp van het zwembad, waarbij de filterpomp al het vuil opvangt en voor zuigkracht zorgt.

Zwembadrobots

Het vuile werk liever niet zelf doen? Maak dan gebruik van een zwembadrobot. Deze automatische zwembadreiniger maakt - afhankelijk van het model - binnen een paar uur de bodem en wanden van het zwembad geheel zelfstandig schoon. De robot heeft een intern filter en eigen zuigkracht.