chevron-left chevron-right

Intex PureSpa technologie

Wat is een Intex PureSpa?

Intex is een bedrijf dat zich sterk inspant voor de ontwikkeling en het produceren van de hoogst haalbare kwaliteit spa's voor een zeer scherpe consumenten prijs. Intex wil zich niet alleen op kwaliteit en prijs onderscheiden, maar het bedrijf is ook zeer innovatief.

Massage

De bubbels zijn verwarmd. Voordat de lucht naar buiten komt, wordt deze verwarmd door middel van een verwarmingselement. Verwarmde bubbels bieden extra comfort. Door deze technologie wordt het onaangename gevoel van koude lucht direct vermeden. Vanaf het eerste moment geniet je van een heerlijke warme spa.

De Intex PureSpa heeft 2 verschillende massagetechnologieën:

Bubble Massage

De bubbels zijn standaard bij alle Intex PureSpa bubbelbaden. Je kunt die aanzetten door de desbetreffende knop op het meegeleverde systeem/bedieningspaneel in te drukken. Daarmee wordt er warme lucht in het bubbelbad geblazen welke door kleine gaatjes in rand van de bodem omhoog komt en bubbels in het water veroorzaakt.

Jet & Bubble Massage
Bij de luxere modellen is naast Bubble Massage het bubbelbad ook uitgerust zijn met massagejets (4 of 6 afhankelijk van de grootte van het bubbelbad). Als je deze via het bedieningspaneel aanzet, wordt er lucht met grote kracht in het water gespoten op de plekken waar je kunt zitten ter hoogte van de rug. Dat heeft een heerlijk ontspannend effect in combinatie met het warme water.

Materiaal

De Fiber-Tech technologie zorgt voor een comfortabele ligging en ondersteuning in de opblaasbare spa. De hottub vormt zich als het ware om het lichaam heen. In tegenstelling tot andere merken zijn Intex spa's door de Fiber-Tech technologie zeer stabiel. Het is mogelijk om op de rand te zitten zonder dat de spa inzakt. 
Het Fiber-Tech materiaal bestaat uit duizenden super sterke vezeldraden die met elkaar verbonden zijn. Door deze structuur ben je gegarandeerd van veel luxe en comfort.

Extra's

Hardwatersysteem
Alle Intex PureSpa's hebben een ingebouwd hardwatersysteem. Door dit systeem voelt het water prettiger aan op de huid. Ook is zachte water beter voor de badkleding en voor de levensduur van de Intex PureSpa. Hard water heeft een veel grotere concentratie mineralen dan zacht(er) water. Mineralen zijn vaste bestanddelen. Vooral calcium - en magnesiumdeeltjes zijn van belang voor de vorming van kalkaanslag waardoor de waterdoorstroom in het systeem verminderd. Door een elektromagnetisch veld worden calcium en andere mineralen omgevormd tot een soort krystallen. Deze krystallen worden vervolgens door de filter gefilterd waardoor alleen zacht water terug de spa in stroomt.

Zoutwatersysteem
Enkele luxere modellen van de Intex PureSpa zijn voorzien van een zoutwatersysteem. Dit systeem produceert chloor uit speciaal zwembadzout (natriumchloride 99.9%), waardoor het apart toevoegen van chloor niet meer nodig is. Het chloor wat geproduceerd wordt is een stuk milder voor de huid en voorkomt geïrriteerde ogen