chevron-left chevron-right

Kamado Grill Medium 40 - Zwart

Afmetingen: 54 x 49 x 48 cm
Kleur: Zwart
Brandstof: Houtskool
Materiaal: Keramiek
Wielen: -
Aspan: -
Gewicht: 30 kg
Temperatuurbereik: 110° - 370°

Artikelnummer: 101004

Beschrijving

chevron-down chevron-up

Het keramiek dat de Kamado grill grotendeels vormt, isoleert de warmte en straalt een ander soort hitte uit, waardoor vlees, vis en andere gerechten meer vocht vasthouden en dus malser blijven.

Dankzij de keramische constructie kan de temperatuur constant worden gehouden en kun je de graden redelijk nauwkeurig regelen. De veelzijdigheid van dit apparaat is ongekend. Grillen, roken, bakken, stomen en slow cooking - het kan allemaal met een Kamado.

Kenmerken:

  • Inclusief grillrooster
  • Thermometer in °C en °F
  • Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, groen, mint & grijs
  • Vervaardigd uit geëmailleerd keramiek en staal
  • Optioneel: warmteafbuiger, pizzasteen, gietijzeren rooster, set roosters, chicken sitter, braadspit, beschermhoes, houtskoolstarter, aspook, hittebestendige handschoen, spatel, bbq tang, bbq borstel, easy lighters en roosterclip.

Slow cooking: Bij slow cooking is direct contact tussen het vlees en de warmte van de kolen niet ideaal. Het gebruik van een warmteafbuiger of een set roosters (inclusief warmteplaten) wordt aanbevolen.

Een warmteafbuiger is een plaat van keramiek die je tussen het vuur en het vlees plaatst. Hierdoor is er geen direct contact en kun je gemakkelijk indirect grillen. Ideaal voor het rustig garen van grote stukken vlees.

Een set roosters bestaat uit meerdere niveaus, waardoor je meer ruimte krijgt en op verschillende temperaturen kunt bakken. De 2 halve roosters kunnen op verschillende niveaus worden geplaatst. Het verwijderen van een halve rooster kan ook handig zijn om bijvoorbeeld kolen bij te vullen. Indirect grillen is mogelijk door de 2 halve warmteplaten samen te gebruiken. Een combinatie van direct en indirect grillen is ook mogelijk door 1 warmteplaat te gebruiken. Hiermee kun je bijvoorbeeld het vlees enkele minuten dichtschroeien boven de kolen en vervolgens laten garen in de zone boven de warmteplaat.

Gebruiksinstructies:

  • Voor het eerste gebruik moet de Kamado worden ingebrand door rustig op te stoken tot 100-150°C gedurende ongeveer 1 uur, waarna deze moet worden afgekoeld. Dit proces moet worden herhaald voor de eerste drie keer dat de Kamado wordt gebruikt.
  • De bovenste margietschijf van de Kamado (bovenste luchtregeling) moet regelmatig worden ingesmeerd met plantaardige olie.
  • Maak een vuur door een paar aanmaakblokjes op de houtskoolplaat onderin de Kamado te leggen en vervolgens twee handen houtskool erbovenop te plaatsen.
  • Gebruik GEEN benzine, terpentine, wasbenzine, alcohol of andere vloeibare aanmaakproducten.
  • Gebruik niet te veel brandstof, aangezien te veel hitte de Kamado kan beschadigen. Een paar centimeter houtskool is meestal voldoende voor de meeste toepassingen.
  • Laat het vuur branden tot alle brandstof is opgebrand en het vuur is gedoofd.
  • Als de eerste vlammen te hoog zijn, kan dit de vilten afdichting beschadigen voordat deze goed hecht.
  • Controleer na het eerste gebruik of alle sluitingen goed vastzitten. De metalen ring die het deksel verbindt met de basis zal uitzetten bij hitte en kan loskomen. Het wordt aanbevolen om de ring te controleren en indien nodig met een sleutel vast te zetten.
  • Je kunt je Kamado nu normaal gebruiken.
  • Een Kamado is alleen geschikt voor buitengebruik.

Doven: Om het vuur te doven, stop je de toevoer van brandstof en sluit je alle openingen en het deksel, zodat het vuur vanzelf dooft.

  • Gebruik GEEN water om de houtskool te blussen, aangezien de keramische Kamado hierdoor kan beschadigen.

Opslag:

  • Wanneer het apparaat niet in gebruik is en buiten wordt bewaard, moet de Kamado volledig worden afgekoeld en vervolgens worden afgedekt met een geschikte bescherming tegen regen.
  • Blokkeer beide wielklemmen om verschuiving te voorkomen.
  • Het wordt aanbevolen om de Kamado overdekt op te bergen voor bescherming.
  • Bewaar op een vorstvrije plaats. In de winter moet de Kamado binnen worden bewaard.

Reiniging:

  • De Kamado is zelfreinigend; door 30 minuten op 260°C te branden, worden alle resten en vuil verbrand. Dit is echter niet verplicht.
  • Gebruik GEEN water of andere vloeibare schoonmaakmiddelen om de binnenkant van uw Kamado te reinigen, aangezien de wanden poreus zijn en vloeistof kunnen absorberen, waardoor de Kamado kan barsten. Als er veel roet is, kunt u een borstel of het bijgeleverde gereedschap gebruiken om de koolrestanten weg te vegen voordat u deze opnieuw gebruikt.
  • Door de luchtregeling onderaan helemaal naar rechts te schuiven, kunt u met behulp van de aspook (optioneel) de koolrestanten verwijderen die door het rooster in het ascompartiment zijn gevallen.
  • Gebruik voor het reinigen van de grills en roosters een schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel, zodra het apparaat volledig is afgekoeld. De grill is NIET vaatwasserbestendig.
  • Wacht bij het schoonmaken van de buitenkant tot de Kamado volledig is afgekoeld en gebruik een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel.

Geschiedenis: Archeologen hebben aardewerk van 4000 jaar oud gevonden, waarvan wordt aangenomen dat het vroege versies zijn van de keramische Kamado. Sindsdien heeft deze op verschillende manieren geëvolueerd: het deksel kan worden verwijderd, er is een extra tochtdeur voor betere warmtecontrole en in plaats van hout wordt nu voornamelijk houtskool gebruikt als brandstof. In Japan was de Mushikamado een ronde pot van klei met een verwijderbaar deksel. De naam 'Kamado' is dan ook het Japanse woord voor 'fornuis' of 'kookplaat'.

Specificaties

chevron-down chevron-up
MerkOutr