chevron-left chevron-right

Hoe geeft u uw bovengrondse zwembad een stijlvolle dekverbetering?

calendar 16/02/2023

Hoe geeft u uw bovengrondse zwembad een stijlvolle dekverbetering?

Als uw bovengrondse zwembad er wat slechter aan toe is, is het misschien tijd voor een nieuw dek. Een nieuw zwembaddek kan niet alleen het uiterlijk van uw zwembad verbeteren, maar ook waarde toevoegen aan uw huis. Hier zijn een paar redenen waarom u zou moeten overwegen uw zwembaddek te upgraden: Een nieuw zwembaddek maakt uw zwembad aantrekkelijker en uitnodigend. Als u van plan bent uw huis in de nabije toekomst te verkopen, kan een nieuw zwembaddek de waarde ervan verhogen. Een nieuw zwembaddek kan uw zwembad ook veiliger maken om te gebruiken. Als uw huidige dek oud en versleten is, kan het glad en gevaarlijk zijn. Een nieuw dek biedt u en uw gezin een veilig oppervlak om van het zwembad te genieten. Een nieuw zwembaddek kan ook de levensduur van uw zwembad verlengen. Als u een ouder bovengronds zwembad heeft, kan een nieuw dek helpen de liner te beschermen tegen schade door de zon en andere slijtage. Ten slotte kan een nieuw zwembaddek gewoon comfortabeler zijn om te gebruiken dan een oud dek. Als uw huidige dek is gemaakt van splinterig hout of ruw beton, zal een nieuw glad oppervlak veel aangenamer zijn om op te lopen (en in te zwemmen!).

Hoe geeft u uw bovengrondse zwembad een stijlvolle dekverbetering?

De ruimte voorbereiden voor een zwembaddek

Als u een bovengronds zwembad hebt, zoekt u misschien naar manieren om het een stijlvollere uitstraling te geven. Een pooldeck is een manier om dit te doen. Maar voordat u een terras kunt bouwen, moet u het gebied voorbereiden.

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de grond vlak is. Als dat niet het geval is, moet u wat vulgrond of zand gebruiken om de grond te egaliseren. Als de grond eenmaal vlak is, moet u de omtrek van het terras afbakenen met palen en touw.

Vervolgens moet u het gebied binnen de omtrek uitgraven. Hier komen de betonnen voetstukken, dus zorg ervoor dat het gat groot genoeg is. U moet ook uw plaatselijke nutsbedrijven bellen om eventuele ondergrondse leidingen te markeren.

Nu het uitgraven klaar is, kunt u beginnen met de bouw van uw pooldeck!

Het kiezen van materialen voor uw bovengrondse zwembaddek

Er zijn een paar dingen te overwegen bij het kiezen van materialen voor uw bovengrondse zwembaddek. De eerste is het klimaat. Als u in een gebied met veel sneeuw en koud weer woont, zult u materialen willen kiezen die niet door de elementen worden beschadigd. Composietmaterialen zijn een geweldige optie voor dit soort klimaat omdat ze duurzaam en onderhoudsarm zijn.

Een ander ding om te overwegen is het gebruik van uw terras. Als u van plan bent het te gebruiken voor entertainment of als ontmoetingsplaats, wilt u materialen kiezen die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Steen of tegels kunnen een goede optie zijn voor dit soort gebruik.

Tot slot zult u aan uw budget willen denken bij het kiezen van materialen voor uw terras. Er zijn verschillende opties beschikbaar, dus je moet iets kunnen vinden dat binnen je prijsklasse past. Houd er rekening mee dat sommige materialen meer onderhoud vergen dan andere, dus zorg ervoor dat je dat meeneemt in je beslissing.

above ground pool deck

Ontwerpideeën voor bovengrondse zwembaden

Als u uw bovengrondse zwembad een stijlvol terras wilt geven, kunt u kiezen uit tal van ontwerpideeën. Voor een klassieke uitstraling kiest u houten terrassen of stenen tegels. Wilt u iets moderners, dan zijn betonnen terrassen een goede optie. U kunt ook creatief worden met uw zwembad dekmateriaal en gebruik maken van composiet dek, baksteen, of zelfs metaal.

Als het gaat om Above Ground Pool dekken, zijn er vele opties beschikbaar om uit te kiezen die echt kan maken uw zwembad te onderscheiden van de rest. Afhankelijk van de stijl van uw huis en achtertuin, kan een van deze ontwerpideeën hieronder de perfecte manier zijn om uw bovengronds zwembaddek te upgraden en naar een hoger niveau te tillen!

Tips voor het bouwen van een zwembaddek

Als u uw bovengrondse zwembad een stijlvol terras wilt geven, moet u een paar belangrijke dingen in gedachten houden. Ten eerste is het belangrijk om materialen te kiezen die zowel het zwembad als de buitenkant van uw huis aanvullen. Ten tweede wilt u een naadloze overgang van binnen naar buiten creëren door voorzieningen als ingebouwde zitplaatsen en landschapsarchitectuur te integreren. Vergeet ten slotte niet de kleine details die het verschil kunnen maken, zoals verlichting, opslag en privacyschermen. Met deze tips kunt u van uw gewone zwembad een buitengewone buitenoase maken.

above ground pool decking

De finishing touch voor een bovengronds zwembaddek

Als u uw bovengrondse zwembaddek wilt opwaarderen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om wat stijl en functie toe te voegen. Ten eerste kunt u overwegen een deckbox toe te voegen om zwembadspeelgoed en andere benodigdheden in op te bergen. U kunt ook enkele ligstoelen of loungestoelen toevoegen om comfortabel te kunnen zitten. Tot slot kunt u overwegen decoratieve elementen toe te voegen, zoals plantenbakken of beelden, om uw terras een persoonlijk tintje te geven. Met deze afwerking zal uw bovengrondse zwembaddek zeker indruk maken!

Onderhoud van een bovengronds zwembaddek

Ervan uitgaande dat u een bestaand terras voor uw bovengrondse zwembad heeft, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het op te knappen en stijlvoller te maken. Ten eerste kunt u overwegen om het hout met water te wassen of te schuren en te beitsen om het een frisse uitstraling te geven. U kunt ook nieuw meubilair of accenten toevoegen, zoals plantenbakken of buitenkleden, om de ruimte meer persoonlijkheid te geven. Als u echt een statement wilt maken, kunt u het terras (of een deel ervan) in een opvallende kleur of patroon verven. Welke route u ook kiest, vergeet niet dat regelmatig onderhoud nodig is om uw terras op zijn best te houden.

Conclusie

Met de juiste accessoires kan een bovengronds zwembad een stijlvolle opwaardering van het terras krijgen. We hopen dat dit artikel u enkele goede ideeën heeft gegeven over hoe u uw eigen bovengrondse zwembad kunt aanpassen en het eruit kunt laten zien alsof het deel uitmaakt van een ondergrondse installatie. Van het toevoegen van leuningen voor de veiligheid tot het verwerken van verschillende texturen en kleuren in het ontwerp, er zijn genoeg manieren om uw zwembad die wow-factor te geven! Dus ga naar buiten, begin met plannen en maak van uw achtertuin een luxe oase!