chevron-left chevron-right

Een kinderzwembad kopen: Wat u moet weten

calendar 7/02/2023

Een kinderzwembad kopen: Wat u moet weten

Als u kleine kinderen hebt, kan een kinderzwembad veel voordelen bieden. Het kan hen helpen koel te blijven in de zomerhitte, en het kan een leuke plek voor hen zijn om te spelen. Een kinderzwembad kan ook helpen om uw kinderen te leren zwemmen. Er zijn veel verschillende soorten kinderbadjes op de markt. U kunt er een kiezen die opblaasbaar is, of u kunt kiezen voor een meer permanente optie. Er zijn ook bovengrondse zwembad opties. Welk type zwembad u ook kiest, zorg ervoor dat u er een kiest die geschikt is voor de leeftijd van uw kinderen. Opblaasbare zwembaden zijn vaak de meest betaalbare optie. Ze zijn ook gemakkelijk op te zetten en af te breken. Ze zijn echter niet zo duurzaam als andere opties en gaan misschien niet zo lang mee. Bovengrondse zwembaden zijn duurder dan opblaasbare zwembaden, maar gaan langer mee. En bovengrondse zwembaden zijn minder duur dan ingegraven zwembaden. Welk type zwembad u ook besluit te kopen, houd rekening met de voordelen die het uw kinderen kan bieden. Een kinderzwembad kan hen helpen koel te blijven in de zomerhitte, en het kan een leuke plek voor hen zijn om te spelen. Het kan ook helpen om uw kinderen te leren zwemmen.

Een kinderzwembad kopen: Wat u moet weten

Welke soorten zwembaden zijn beschikbaar?

Er zijn drie belangrijke types van zwembaden beschikbaar op de markt vandaag: bovengrondse zwembaden, ingegraven zwembaden, en opblaasbare zwembaden. De bovengrondse zwembaden zijn de meest betaalbare optie en kunnen bij de meeste grote dooswinkels worden gevonden. De ingegraven zwembaden zijn duurder en vereisen professionele installatie. De opblaasbare pools zijn een grote optie voor zij die het gemak van een bovengrondse pool zonder het gedoe van installatie willen.

Overjordisk pool til børn

Veiligheidsoverwegingen bij de aankoop van een zwembad

Als het gaat om veiligheid, zijn er een paar dingen die u moet overwegen voordat u een kinderzwembad koopt. Eerst en vooral, zet altijd veiligheidsafdekkingen op het zwembad wanneer het niet in gebruik is. Er moet ook een hek om het zwembad staan.

Volg altijd de instructies van de fabrikant voor het toevoegen van chemicaliën aan het water. Test regelmatig de pH-waarde en pas deze zo nodig aan. Let op tekenen van irritatie of roodheid op de huid van uw kind nadat het heeft gezwommen. Als u iets opmerkt, haal ze dan onmiddellijk uit het zwembad en raadpleeg zo nodig een arts.

Budgettering voor een zwembad en accessoires

Als u van plan bent een kinderzwembad te kopen, moet u rekening houden met de kosten van het zwembad en de accessoires. Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten uit te geven:

Zwembad: De kosten van een kinderzwembad variëren afhankelijk van de grootte en het type zwembad dat u kiest. Bovengrondse zwembaden beginnen bij ongeveer 50 euro, terwijl ingegraven zwembaden enkele duizenden euro's kunnen kosten.

Zwembadaccessoires: U moet ook rekening houden met de kosten van zwembadaccessoires, zoals een ladder, afdekking, pomp, filter en chloor. Deze items kunnen snel oplopen, dus zorg ervoor dat u ze opneemt in uw totale zwembadkosten.

Zwemlessen: Als u van plan bent om uw kind zwemlessen te laten volgen, is dat een extra uitgave om rekening mee te houden.

Nu u de basisprincipes van het budgetteren van een kinderzwembad kent, kunt u beginnen met rondkijken en het perfecte zwembad voor uw gezin vinden!

Bestway bovengronds zwembad

Onderhoudstips voor een zwembad

Aangenomen dat u al besloten hebt de sprong te wagen en een kinderzwembad te kopen, zijn er enkele onderhoudstips die u moet kennen om het zwembad in goede staat en uw kind veilig te houden. 

Eerst en vooral is het belangrijk om regelmatig de pH-waarde van het water te controleren. De ideale pH-waarde voor een zwembad ligt tussen 7,2 en 7,6. U kunt de pH-waarde zelf testen met een eenvoudige testkit of strips, of u kunt een vakman inhuren om dat voor u te doen. 

Een te hoge of te lage pH-waarde kan leiden tot huidirritatie, oogirritatie en ademhalingsproblemen. Het kan ook het chloor minder effectief maken, wat kan leiden tot de groei van bacteriën en algen. 

Om de pH-waarde op peil te houden, moet u regelmatig chemicaliën aan het water toevoegen. Het type en de hoeveelheid chemicaliën hangt af van de grootte van uw zwembad en hoe vaak het wordt gebruikt. 

Het is ook belangrijk om uw zwembad regelmatig te shockeren. Hierbij wordt een grote hoeveelheid chloor toegevoegd om eventueel aanwezige bacteriën of algen te doden. Shocken moet minstens één keer per week gebeuren, maar vaker als het zwembad vaak wordt gebruikt. 

Naast de schokbehandeling moet u uw zwembad ook regelmatig stofzuigen om al het vuil dat zich op de bodem of de wanden van het zwembad heeft opgehoopt te verwijderen. Ook dit moet minstens één keer per week gebeuren.

Alternatieven voor permanente zwembaden

Er zijn vele redenen waarom een permanent zwembad niet de juiste keuze is voor uw gezin. Misschien bent u er niet klaar voor om zo'n grote verplichting aan te gaan, of heeft u niet de ruimte voor een permanent zwembad. Wat de reden ook is, er zijn genoeg alternatieven voor permanente zwembaden die uw gezin toch urenlang plezier in de zon kunnen bezorgen.

Opblaasbare zwembaden zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar iets meer tijdelijks. Ze kunnen worden opgezet in uw achtertuin en weer worden afgebroken als u ze niet meer gebruikt. Sommige opblaasbare zwembaden komen zelfs met ingebouwde glijbanen en andere functies om uw kinderen te vermaken.

Als u niet wilt omgaan met het opzetten en afbreken van een opblaasbaar zwembad, kunt u altijd kiezen voor een kinderzwembad. Deze plastic zwembaden zijn erg goedkoop en zijn te vinden bij de meeste warenhuizen. Ze zijn niet zo groot als opblaasbare zwembaden, maar ze geven uw kinderen toch een plek om af te koelen op warme dagen.

Als u echt geen zwembad wilt, kunt u altijd met uw kinderen naar het plaatselijke zwembad of strand gaan. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste optie van allemaal, en het is ook een geweldige manier om wat beweging te krijgen terwijl je geniet van de tijd samen als gezin.

opblaasbaar zwembad voor kinderen

Conclusie

De aankoop van een kinderzwembad is een belangrijke beslissing en er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zich verbindt. Van de grootte van het zwembad, het soort materiaal waarvan het gemaakt is en hoe gemakkelijk het te onderhouden zal zijn, dit zijn allemaal zaken waar u rekening mee moet houden bij de aankoop. We hopen dat dit artikel nuttig advies heeft gegeven over de zaken waarop u moet letten bij een kwaliteitszwembad voor kinderen, zodat u met een gerust hart kunt weten dat uw kleintje veel plezier heeft in zijn nieuwe oase in de achtertuin.