chevron-left chevron-right

Een gids voor het juiste onderhoud van uw opblaasbare jacuzzi

calendar 28/02/2023

Een gids voor het juiste onderhoud van uw opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en tot rust te komen, maar het is belangrijk om hem goed te onderhouden zodat hij lang meegaat. In deze uitgebreide gids bespreken we de stappen die u moet ondernemen om optimaal te genieten van uw opblaasbare jacuzzi en om hem soepel te laten werken. Van de juiste reinigingstechnieken tot noodzakelijke reparaties, wij zorgen ervoor dat u alle informatie krijgt die u nodig hebt!

Een gids voor het juiste onderhoud van uw opblaasbare jacuzzi

De pH-waarde van het water van de jacuzzi aanpassen

Een van de belangrijkste aspecten van het goed onderhouden van uw opblaasbare jacuzzi is de pH-waarde van het water binnen het juiste bereik te houden. De ideale pH-waarde voor jacuzziwater ligt tussen 7,0 en 7,6. Als de pH-waarde van uw jacuzziwater te laag is, kan dit leiden tot huidirritatie en schade aan de jacuzzi zelf. Omgekeerd, als de pH-waarde van uw jacuzziwater te hoog is, kan dit een onaangename geur veroorzaken en troebel water.

Er zijn een paar verschillende manieren om de pH-waarde van uw jacuzziwater aan te passen. Eén manier is het gebruik van een pH-testkit om het niveau te testen en vervolgens "pH Up" of "pH Down" chemicaliën toe te voegen om het niveau te verhogen of te verlagen. Een andere manier is om uw plaatselijke zwembadwinkel te vragen naar aanbevelingen voor het aanpassen van de pH-waarden in uw specifieke opblaasbare jacuzzi.

Opblaasbare jacuzzi schoonmaken

Opblaasbare jacuzzi's zijn een geweldige manier om te ontspannen, maar ze vereisen wel enig onderhoud. Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken van uw opblaasbare jacuzzi:

1. Eerst moet u alle vuil van het oppervlak van de jacuzzi verwijderen. Dit kan met een zachte borstel of een stofzuiger.

2. Vervolgens moet je de binnenkant van de jacuzzi schoonmaken. Dit kunt u doen door de jacuzzi te vullen met water en er een milde zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor hot tubs aan toe te voegen. Zodra je het reinigingsmiddel hebt toegevoegd, laat je de jets een paar minuten draaien om de oplossing te laten circuleren.

3. Nadat u het reinigingsmiddel enkele minuten hebt laten inwerken, leegt u de jacuzzi en spoelt u hem goed af met vers water.

4. Veeg ten slotte de buitenkant van de jacuzzi af met een handdoek of doek om vuil of resten te verwijderen.

opblaasbare jacuzzi water

Waterdesinfectie met chloor

Waterdesinfectie met chloor is een van de meest effectieve manieren om uw opblaasbare jacuzzi schoon en veilig te houden. Chloor is een krachtig ontsmettingsmiddel dat schadelijke bacteriën en virussen doodt die ziekten kunnen veroorzaken. Hoewel chloor een sterk ontsmettingsmiddel is, is het ook belangrijk om te onthouden dat het schadelijk kan zijn voor uw huid en ogen als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Wanneer u chloor gebruikt om uw jacuzzi te desinfecteren, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen en altijd handschoenen en oogbescherming te dragen. Om ervoor te zorgen dat u chloor correct doseert, raden wij u aan langzaam en snel oplossende chloortabletten te gebruiken. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en passen de chloordosis aan.

Hoe komt u van groen water af?

Als u ooit een opblaasbare jacuzzi hebt gehad, weet u dat een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is om uw jacuzzi goed te onderhouden. Dit betekent dat u de jacuzzi schoon en vrij moet houden van vuil dat de jacuzzi kan verstoppen. Een van de meest voorkomende dingen die een jacuzzi kunnen vervuilen zijn algen. Algen kunnen er niet alleen voor zorgen dat uw jacuzzi er vuil uitziet, maar ook dat hij slecht gaat ruiken. Om uw jacuzzi schoon en algenvrij te houden, moet u een chemische stof "Cristal Clear" gebruiken.

"Cristal clear" chemicaliën zijn speciaal ontworpen om algen te doden. Er zijn verschillende chemicaliën op de markt, dus het is belangrijk dat u er een kiest die speciaal is ontworpen voor opblaasbare jacuzzi's. Lees zorgvuldig het etiket voordat u chemicaliën gebruikt, want sommige kunnen schadelijk zijn bij verkeerd gebruik.

Om een "Cristal clear" te gebruiken, voegt u gewoon de aanbevolen hoeveelheid toe aan uw jacuzzi volgens de instructies van de fabrikant. Vervolgens moet u de jets enkele minuten laten draaien om de chemische stof door het water te laten circuleren. Nadat u de chemische stof de aanbevolen tijd heeft laten inwerken, moet u uw jacuzzi grondig uitspoelen voordat u hem opnieuw gebruikt.

Om de paar dagen het water verversen

Als u het water in uw opblaasbare jacuzzi niet om de paar dagen ververst, onderhoudt u hem niet goed. Als u het water te lang laat staan, kan er zich vuil, vuil en andere verontreinigingen ophopen, waardoor het water uiteindelijk onveilig wordt. En niet te vergeten, het zal ook slecht gaan ruiken.

Om deze problemen te voorkomen, moet u de jacuzzi om de paar dagen laten leeglopen en opnieuw vullen. Als u dit doet, kunt u jarenlang van uw jacuzzi genieten.

Wat te doen als een opblaasbare jacuzzi water begint te lekken?

Als u merkt dat uw opblaasbare jacuzzi water lekt, kunt u een aantal dingen doen om het probleem te verhelpen. Controleer eerst alle slangen en aansluitingen om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten en geen lekken vertonen. Controleer vervolgens of de pomp goed werkt. Als de pomp niet werkt, moet hij misschien worden vervangen. Tot slot, als er gaten of scheuren in de opblaasbare jacuzzi zitten, moet u deze opvullen met een reparatieset.

Problemen oplossen bij opblaasbare jacuzzi's

Bij het oplossen van veel voorkomende storingen in uw opblaasbare jacuzzi zijn er een paar dingen die u kunt controleren. Controleer eerst of de stroom is ingeschakeld en of de jacuzzi is aangesloten op een werkend stopcontact. Controleer vervolgens of de waterpomp werkt door hem aan te zetten en te voelen of hij trilt. Als de pomp niet werkt, controleer dan of het filter vervangen moet worden. Als de jacuzzi nog steeds niet werkt, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met de klantenservice voor verdere stappen om het probleem op te lossen.