chevron-left chevron-right

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

calendar 22/03/2022

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

  • Minder stress

Het warme water en de masserende stralen gaan spierstijfheid en stramme gewrichten tegen. Een van de meest voorkomende symptomen van stress is een verhoogde bloeddruk. Een spa kan hier een verlichting bieden. Het warme water zorgt dat je hart minder snel moet slaan om je lichaam warm te houden. Het overtollige zout in het lichaam verlaat door transpiratie. Hierdoor verlaagt de bloeddruk. 

  • Ontspannen van de spieren

Door het warme water kunnen onze spieren ontspannen. Je kunt via de hydro-massage de waterstralen gaan richten op de meest pijnlijke plekken. Door dichter of verder van de jets te gaan zitten, bepaal je zelf de intensiteit van de massage. 

  • Verbeterde bloedcirculatie 

Door het warme water gaat je hart sneller slaan. De bloedvaten gaan verwijden. Hierdoor versnelt de bloedcirculatie. Koud water stuurt bloed naar de interne organen, terwijl warm water het bloed juist uit de organen haalt. Een combinatie van warme en koude verbetert bij velen de algemene doorbloeding. De bloedstroming is zeer belangrijk voor het lichaam. Het levert zuurstof naar de hersenen. 

  • Relax!

Een spa werkt altijd ontspannend. Geen telefoons, geen computers, geen geluiden op de achtergrond. De ideale manier om even aan niets te denken, behalve aan jezelf! Tegenwoordig heeft iedereen het te druk. Neem tijd voor elkaar en praat even bij. Een spa werkt niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

  • Genieten bij elke weersomstandigheid 

Dankzij een opblaasbare spa kun je bij elke weersomstandigheid een spa gebruiken. Niets is gezonder dan de frisse buitenlucht. Als de regen met bakken uit de hemel valt, heb je weinig zin om in de jacuzzi te vertoeven. Daarom is het verstandig om een overkapping te overwegen.