chevron-left chevron-right

10 unieke en creatieve ideeën voor bovengrondse zwembaddecoratie

calendar 15/02/2023

10 unieke en creatieve ideeën voor bovengrondse zwembaddecoratie

Het is geen geheim dat bovengrondse zwembaden een geweldige aanvulling op elk huis kunnen zijn. Ze zijn perfect voor de warme zomerdagen, en ze kunnen een geweldige manier zijn om gasten te vermaken. Maar wat als u uw zwembad naar een hoger niveau wilt tillen? Wat als u er meer van wilt maken dan alleen een plek om af te koelen? Dat is waar bovengrondse zwembaddecoratie om de hoek komt kijken! Er zijn eindeloze mogelijkheden om uw bovengrondse zwembad te decoreren. U kunt gaan voor een klassieke look, of u kunt creatief worden en het echt uw eigen maken. De sky is de limit! En het beste is dat er genoeg betaalbare manieren zijn om de look te bereiken die u wilt. Dus of je nu op zoek bent naar eenvoudige versieringen of juist alles uit de kast wilt halen, bij ons zit je goed. Hier zijn 25 unieke en creatieve ideeën voor het versieren van een bovengronds zwembad:

10 unieke en creatieve ideeën voor bovengrondse zwembaddecoratie

Idee #1: Kies een kleurenschema

Als u op zoek bent naar unieke en creatieve ideeën voor het inrichten van een bovengronds zwembad, kunt u het beste kiezen voor een kleurenschema. Dit kunt u doen door een paar complementaire kleuren te kiezen die u mooi vindt en die kleuren te gebruiken in uw hele zwembad. Als u bijvoorbeeld van de kleuren blauw en groen houdt, kunt u die kleuren gebruiken voor uw handdoeken, ligstoelen, parasols en andere zwembadaccessoires. Of, als u de voorkeur geeft aan een meer neutraal palet, kunt u wit, zwart en grijs als kleuren kiezen. Gebruik vervolgens accenten van de door u gekozen kleuren in de hele ruimte om visuele interesse toe te voegen.

Idee #2: Bomen en planten toevoegen

Als u wat groen wilt toevoegen aan uw bovengrondse zwembad, overweeg dan om bomen en planten toe te voegen. Dit creëert een ontspannende en natuurlijke sfeer voor u en uw gasten. U kunt kleine bomen en planten vinden bij de meeste bouwmarkten. Zorg ervoor dat u soorten kiest die bestand zijn tegen chloor en andere chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt. Plaats de bomen en planten rond de omtrek van het zwembad om een rand te creëren.

Idee #3: Integreer waterpartijen

Waterpartijen zijn een geweldige manier om visuele interesse en dimensie toe te voegen aan uw zwembad. Integreer watervallen, fonteinen of zelfs een eenvoudige bubbler in uw ontwerp voor een vleugje ontspanning en luxe. Waterpartijen zien er niet alleen geweldig uit, maar ze kunnen ook zorgen voor het zachte geluid van stromend water om ongewenst lawaai van buiten uw achtertuinoase te maskeren.

Idee #4: Gebruik verlichting om een avondsfeer te creëren

Als u een bovengronds zwembad hebt, zijn er genoeg manieren om het er uniek en stijlvol uit te laten zien. Eén manier om dit te doen is door verlichting te gebruiken om een avondsfeer te creëren. Dit kunt u doen door verlichting rond de omtrek van het zwembad aan te brengen of door lantaarns aan bomen of andere structuren in de buurt van het zwembad te hangen. U kunt ook drijvende kaarsen gebruiken in het zwembad zelf om een mooie en romantische sfeer te creëren.

bovengrondse zwembadverlichting

Idee #5: Hang kunstwerken of ornamenten op

Kunstwerken of ornamenten ophangen aan uw bovengrondse zwembad kan een vleugje elegantie en verfijning toevoegen aan uw zwembad. U kunt haken of hangers gebruiken om de kunstwerken of ornamenten aan de zijkant van het zwembad te bevestigen, of u kunt visdraad of lint gebruiken om ze aan het plafond boven het zwembad te hangen. In beide gevallen moet u oppassen dat u het kunstwerk of ornament niet beschadigt door te veel gewicht of druk uit te oefenen.

Idee #6: Integreer een vuurplaats

Als u een bovengronds zwembad hebt, kunt u een vuurplaats integreren in uw zwembad voor een uniek en creatief tintje. Een vuurplaats voegt warmte en sfeer toe aan uw zwembad en kan worden gebruikt voor entertainment of ontspanning. U kunt vuurkorven vinden die speciaal zijn ontworpen voor bovengrondse zwembaden, of u kunt een draagbare vuurkorf gebruiken die u naar behoefte kunt verplaatsen.

grote vuurschaal

Idee #7: Gebruik ladders als decoratieve stukken

Ladders zijn een geweldige manier om een vleugje eigenzinnigheid en plezier toe te voegen aan uw bovengrondse zwembad. U kunt ze gebruiken als decoratieve stukken, of zelfs als echte functionele stappen om in en uit het zwembad te komen. Ze zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat u ze kunt vinden die bij uw zwembad passen. Bovendien zijn ze relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden, zodat u uw zwembad kunt verfraaien zonder de bank te breken.