chevron-left chevron-right

Matériau de filtration

Matériau de filtration
Trier par

5 articles

par page
Trier par

5 articles

par page

Zwembad filter materiaal

Er kan aardig wat verschil zitten in het soort zwembad filter materiaal dat je in een filter stopt. In tegenstelling tot de normale filters met filterpatronen kun je bij een zandfilter kiezen uit een aantal opties. Ieder zwembad filter materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Door goed inzicht te krijgen in alle materialen kan jij een weloverwogen keuze nemen in welk zwembad filter materiaal jij moet nemen.

 

Waarom moet je zwembad filter materiaal gebruiken?

Wanneer je een zwembad voor een lange tijd gebruikt kan het water aardig vuil worden. Denk aan al het vuil dat in het zwembad waait en het vuil dat jij meeneemt in het zwembad op jouw lichaam. Dit vuil kan in het water blijven drijven en zelfs blijven plakken op de kuip van het zwembad. Ook kunnen er bacteriën en algen beginnen te groeien die het water nog viezer maken. Om dit te voorkomen is regelmatig onderhoud nodig. De meeste processen kun je laten automatiseren met af en toe een beetje onderhoud. Filteren en ontsmetten zijn de belangrijkste taken die verricht moeten worden bij onderhoud van het zwembad.

 

Soorten filters

Je hebt de keuze uit twee soorten filters om het vuil te scheiden van het water. De goedkoopste manier is het gebruik van een filter met filterpatronen. Deze filters zijn vrij klein en hebben relatief weinig vermogen. Deze filters zijn vooral bedoeld voor kleinere zwembaden met minder volume. Deze filterpatronen moeten gemiddeld iedere maand vervangen worden afhankelijk van hoeveel vuil er in het water zit. Op de lange termijn kan het aardig wat geld kosten om de filterpatronen steeds te vervangen. Een lange termijn alternatief is het gebruiken van zandfilter pompen. Deze filters hebben een groter vermogen waardoor ze geschikt zijn voor grotere zwembaden. Deze filters gebruiken ook geen filterpatronen die iedere maand vervangen moeten worden. Een zandfilter maakt gebruik van zand en ander zwembad filter materiaal. Met het gebruik van filterzand hoef je slechts iedere 5 jaar het zand te vervangen. Dit is een stuk langer dan wanneer je filterpatronen gebruikt.  Hoewel zandfilters duurder zijn, kunnen ze voor de lange termijn een goede aankoop zijn.

 

Zwembad filter materiaal voor een zandfilter

Als eerste mogelijkheid kun je natuurlijk zand gebruiken om het water te filteren. Dit is de goedkoopste manier en hier denken mensen ook het meeste aan bij de aanschaf van een zandfilter. Je kunt niet ieder zandsoort gebruiken voor het gebruik in een filter. Let erop dat je speciaal zand voor een zwembad zandfilter koopt om de beste resultaten te krijgen. Een andere wat duurdere optie is het gebruik van filterglas. Deze korrels zijn fijner dan filterzand waardoor het fijner vuil uit het water kan halen. De duurste optie waar je uit kan kiezen is het gebruik van glasparels. Hoewel deze optie het duurste is, zul je hierbij de beste resultaten krijgen voor het filteren van het zwembadwater.

 

Voordelen van filterzand

Filterzand is de goedkoopste en meest gebruikte manier om het water te filteren bij een zandfilter. Het vermogen van het zand is voldoende om het vuil uit het water te filteren. Het filter zand gaat 4 tot 5 jaar mee voordat het vervangen moet worden. Het vervangen van het zand kan echter een vervelende klus zijn. Het voordeel van filterzand is dat het een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft als het gaat om het filteren van zwembadwater. De zuivering van het water is fijner dan het gebruik van filterpatronen. De levensduur is ook langer dan filterpatronen. Een nadeel van het filterzand is dat het zand na een tijdje begint te slijten. Door de slijtage kan het zo zijn dat het zand in het zwembad terecht komt. Je gebruikt het zand dus om het water te filteren, maar tegelijkertijd kan het water ook weer vervuild raken door het zand.

 

Voordelen van filterglas

Filterglas is een professionelere manier om het water te filteren. Het filterglas is namelijk gemaakt van fijner materiaal waardoor het filteren van water ook nauwkeuriger kan gebeuren. Het vervangen van het filterglas is ook prettiger dan het vervangen van zand. Het filter glas kan net als zand aardig vuil raken. Het schoonmaken van het filter glas gaat echter makkelijker dan zand en ook hier zul je een extra voordeel inzien. Met filterglas krijg je een extra fijne zuivering van het water zodat het water nog schoner wordt dan de vorige opties. De levensduur van het filterglas is ook twee tot drie keer zo lang als het gebruik van zand. Het filterglas gaat namelijk 10 tot 15 jaar mee voordat het vervangen moet worden. Het enige nadeel van filterglas is dat het wat duurder is dan zand.

 

Voordelen van glasparels

Glasparels zijn de duurste optie om het water te filteren. Echter krijg je bij het gebruik van glasparels het beste resultaat. Het kleinste vuil dat niet gefilterd kan worden door de vorige opties is wel mogelijk bij het gebruik van glasparels. Het zwembadwater wordt het helderst bij het gebruik van deze methode. Dit zwembad filter materiaal is voor de liefhebbers van schoon zwembadwater. De glasparels hebben een levensduur van 25 jaar waardoor ze veruit het langste mee kunnen gaan. Dit materiaal is voor gebruik op de echt lange termijn van het zwembad. Natuurlijk moeten de parels af en toe gereinigd worden. Het reinigingsproces van de glasparels gaat erg gemakkelijk waardoor je ze snel weer kan gebruiken. Dit zwembad filter materiaal is ideaal voor openbare en luxe zwembaden.

 

Filteren en ontsmetten

Naast het gebruik van zwembad filter materiaal zijn ontsmettingsmiddelen ook erg belangrijk. Het is een combinatie van filteren en ontsmetten dat het water schoonhoudt. Het filteren is ervoor bedoeld om het fijn vuil uit het water te halen. Het ontsmetten is ervoor bedoeld om het microscopisch vuil weg te halen. Het ontsmetten kan gedaan worden door middel van chloor. Dit is de goedkoopste manier om het water te ontsmetten. Om het water te ontsmetten moet de chloorgehalte in het water gemeten worden. Afhankelijk van de metingen kun je een bepaalde hoeveelheid chloor aan het water toevoegen. Een goede zuurtegraad van het water zal het ontsmettingsproces vergemakkelijken.

faq Faq

Questions fréquemment posées

C'est qui, Out at Home ?
Out at Home est une entreprise tout à fait belge avec près de 100.000 clients. Nous avons plus de 15 ans d’expérience dans la vente en ligne d’entre autres des piscines hors sol et des spas.

Quel est le délai de livraison?
Si vous passez votre commande un jour ouvrable avant 15h00, elle sera souvent expédiée encore le jour même. Cela peut prendre un peu plus de temps aux heures de pointe.

Puis-je retourner une commande?
Vous pouvez enregistrer un retour dans un délai de 30 jours via notre page de retour. Il est important de retourner le produit sans dommages et dans son état d'origine afin que nous puissions rendre quelqu'un d'autre heureux avec ce produit.

Lisez toutes les questions fréquemment posées

blog Blogposts

Inspiration

5 raisons pour lesquelles un spa privé est indispensable
Les bains chauds sont utilisés depuis l'époque romaine pour aider les gens à se détendre. Ils l'utilisaient également pour soulager les muscles raides ou tendus. Aujourd'hui, un spa est plus populaire que jamais! L'eau chaude est même utilisée comme une thérapie de relaxation. Il y a beaucoup d'autres avantages à avoir son propre spa. En voici quelques-unes!

Lisez plus de cet article de blog