chevron-left chevron-right

Entretien de l'eau

Entretien de l'eau
Trier par

1-15 de 58 produits

Page
par page
Kit Eau Claire Vite
-33% hot
Prix spécial 36,99  Prix normal 54,95 
Aqua Pur Start Kit complet pour spas et bains à bulles
MÈTRE PH ET THERMOMÈTRE
47,50 
Start Set BSI
-47% hot
Prix spécial 36,95  Prix normal 69,99 
WINTERPROOF 5 L
WINTERPROOF 1 L
Calc Free 1 L
Alkalinity Up 5 Kg
Floc Socks
Micro Floc 5 L
Micro Floc 1 L
Oxy-Pool and Spa 2,5 Kg
Oxy-Pool and Spa 1 Kg
Ph Down Powder 2,5 Kg
Ph Down Liquide 5 L
Trier par

1-15 de 58 produits

Page
par page

Zwembad reinigingsmiddelen

Zwembad reinigingsmiddelen zijn nodig om zowel het zwembad als het water schoon te houden. Dit is vooral nodig bij zwembaden die je op de lange termijn wil laten staan. Na een lange tijd kunnen er namelijk allerlei algen en bacteriën groeien in het water. Om dit tegen te gaan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is een combinatie van zwembad reinigingsmiddelen en filtersystemen.

 

Zwembad reinigingsmiddelen voor het ontsmetten

Het ontsmetten is een van de belangrijkste taken om een zwembad schoon te houden. Vooral wanneer er veel gebruik gemaakt wordt in een zwembad kunnen er veel bacteriën het water terechtkomen die zich verder kunnen ontwikkelen wanneer er niets gedaan wordt. Om het water te ontsmetten kan je gebruik maken van chloor. Chloor is de meest gebruikte middel om het water te ontsmetten. Chloor is namelijk relatief goedkoop en je kunt het makkelijk toevoegen aan het water. Het enige wat je moet doen is de chloorgehalte in het water meten en vervolgens voldoende chloor aan het water toevoegen zodat het water de juiste chloorgehalte heeft. Het ontsmetten wordt effectiever wanneer je rekening houdt met de pH-gehalte. De pH-gehalte geeft de zuurtegraad weer in het water. Bij een bepaalde zuurtegraad zal het water makkelijker ontsmet kunnen worden. Hiervoor bestaat er pH min en pH plus.

 

Automatiseren van het ontsmetten

Het gebruik van chloor is meestal een handmatig proces waarbij je zelf de metingen moet verrichten en de gehaltes moet bijhouden. Om het proces te semi automatiseren kan je gebruik maken van een zoutwater zwembad. Een speciale pomp in het zwembad kan het zoute water omzetten in natuurlijke chloor. De pomp zal zelf het chloorgehalte bijhouden waardoor je zelf slechts het zout moet toevoegen aan het water. Het zout toevoegen hoef je maar jaarlijks te doen waardoor je veel meer tijd bespaard dan wanneer je zelf het chloor moet toevoegen. Om het proces volledig te automatiseren kan je een zwembad laten bouwen die bestaat uit twee delen. Het eerste kleinere deel heeft ruimte voor waterplanten om in te groeien. Deze waterplanten zullen voor jou het water automatisch reinigen. Het tweede grotere deel kan je vervolgens gebruiken om in te zwemmen. Voor deze methode heb je wel nog steeds filters nodig om het vuil uit het water te halen.

 

Verwijderen van grof vuil

Er zijn zwembad reinigingsmiddelen beschikbaar voor het verwijderen van grotere stukken vuil. Dit vuil is groot genoeg om met bijvoorbeeld een schepnet weg te halen. Dit proces kun je ook automatiseren met een zwembad robot. Deze robots werken hetzelfde als een robot stofzuiger, maar deze robots kunnen in het zwembad geplaatst worden. De robots zullen zelf door het water heen bewegen en al het vuil dat op het water drijft weghalen. Echter blijft er hierdoor wel vuil op de bodem hangen. Vuil dat naar de bodem zakt met je wel zelf weghalen. De hoeveelheid aan vuil kun je verminderen door het zwembad af te dekken na gebruik. Dit kun je doen door middel van een zeil dat over het zwembad heen geplaatst kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om het zwembad tijdens het gebruik af te dekken. Hiervoor zijn er speciale koepels die over het zwembad geplaatst kunnen worden.

 

Verwijderen van klein vuil

Het klein vuil wordt meestal weggehaald door filterpompen. Een filterpomp zal het water door de filters laten stromen waardoor het water na een aantal uren volledig gefilterd is. Afhankelijk van het zwembad kan dit ongeveer 10 uur duren voordat al het water tenminste één keer door de filter heen is geweest. Met een filterpomp heb je minder kans dat klein vuil vast blijft plakken aan de kuip. Je hebt dan minder zwembad reinigingsmiddelen nodig om de kuip schoon te maken.

 

Zwembad schoonmaakmiddel voor de kuip

Je kunt nooit volledig het vuil voorkomen. Om de zoveel tijd is het dus nodig om de kuip goed schoon te maken met zwembad reinigingsmiddelen. Je kunt de onderdelen apart aanschaffen of je kunt hele reinigingssets halen. Vuil kan tussen de tegels van het zwembad blijven plakken. Hiervoor kun je een borstel gebruiken om ook in spleten het vuil weg te halen. Soms kan het vuil zo hardnekkig zijn dat er andere zwembad reinigingsmiddelen nodig zijn. Voor het hardnekkig vuil zijn er speciale chemicaliën die het vuil losser kunnen maken. Dit is ook handig wanneer er kalkgroei ontstaat en andere bacteriën die je niet kunt zien. Ontsmettende chemicaliën zijn ook handig als zwembad reinigingsmiddelen om de kuip te kunnen beschermen tegen bacteriën.

 

Verminderen van vuil in het zwembad

Je kunt het gebruik van zwembad reinigingsmiddelen verminderen wanneer je ervoor zorgt dat er minder vuil het zwembad in komt. Het begint al bij het gebruiken van het zwembad. Voordat je gebruik maakt van het zwembad is het belangrijk dat je jezelf goed schoonmaakt. Vuil kan namelijk blijven plakken aan het lichaam dat vervolgens in het water terecht komt. Zo kun je ook eventuele dode huidcellen wegspoelen. Dode huidcellen zullen namelijk makkelijk vast kunnen plakken aan de kuip van het zwembad. Je kunt er ook voor zorgen dat het vuil dicht bij het zwembad weggehaald wordt. Dit vuil kan namelijk het zwembad in komen door de wind. Houd tegels naast het zwembad dus goed schoon. Ten slotte is het verstandig om vuil dat in het zwembad ligt zo snel mogelijk te verwijderen. Het filteren van vuil is namelijk makkelijker dan vuil van de kuip afhalen.

 

Verminderen van bacteriën en algen

Bacteriën en algen zijn het belangrijkste om uit het water te halen. Hoewel ze in kleine hoeveelheden lastig te zien zijn, kunnen ze slecht zijn voor de gezondheid. Je kunt de groei van bacteriën en algen afremmen door het water constant in beweging te laten. De ontsmettingsmiddelen krijgen hierdoor genoeg tijd om hun werk te doen. Het circuleren van het water kan je doen door middel van een pomp. Als je gebruik maakt van een filterpomp dan of je slechts de filterpomp aan te zetten zodat het water in beweging blijft. Een andere manier om de bacteriën en algen te verminderen is door de temperatuur van het water te regelen. Bacteriën en algen zullen namelijk sneller groeien in warmer water.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum eleifend rutrum lorem, nec luctus eros tristique non. Mauris vulputate tellus vel nulla imperdiet, id aliquet turpis bibendum. Donec mattis euismod enim at interdum. Quisque eget accumsan nulla. Aliquam accumsan consectetur velit non rhoncus. Aliquam dapibus dui in bibendum pellentesque. Cras rutrum arcu sed nisi aliquet posuere.

Nulla volutpat mi ut dictum facilisis. Nulla convallis hendrerit enim, quis tincidunt magna. Nunc sollicitudin nulla elit, a luctus ligula fermentum at. Nullam viverra, nibh malesuada sollicitudin elementum, justo nibh finibus massa, in consequat mi magna eu sem. Praesent efficitur purus eget nisi sodales interdum. Mauris tincidunt, lacus et vehicula euismod, turpis diam laoreet ante, nec imperdiet leo sem sed dolor. Aliquam neque neque, aliquet nec bibendum ac, varius a ante. Maecenas euismod leo dolor. Sed consequat, tortor quis porta imperdiet, ex ligula gravida purus, a fringilla felis odio id mauris. Sed sed ex a tortor volutpat dictum at porttitor nisi. Sed consequat feugiat quam, vitae tristique ipsum hendrerit et. Quisque porttitor eros non dapibus porttitor.

faq Faq

Questions fréquemment posées

C'est qui, Out at Home ?
Out at Home est une entreprise tout à fait belge avec près de 100.000 clients. Nous avons 15 ans d’expérience dans la vente en ligne d’entre autres des piscines hors sol et des spas.

Quel est le délai de livraison?
Si vous passez votre commande un jour ouvrable avant 12h00, elle sera souvent expédiée encore le jour même. Cela peut prendre un peu plus de temps aux heures de pointe.

Puis-je retourner une commande?
Vous pouvez enregistrer un retour dans un délai de 14 jours via notre page de retour. Il est important de retourner le produit sans dommages et dans son état d'origine afin que nous puissions rendre quelqu'un d'autre heureux avec ce produit.

Lisez toutes les questions fréquemment posées

blog Blogposts

Inspiration

5 raisons pour lesquelles un spa privé est indispensable
Les bains chauds sont utilisés depuis l'époque romaine pour aider les gens à se détendre. Ils l'utilisaient également pour soulager les muscles raides ou tendus. Aujourd'hui, un spa est plus populaire que jamais! L'eau chaude est même utilisée comme une thérapie de relaxation. Il y a beaucoup d'autres avantages à avoir son propre spa. En voici quelques-unes!

Lisez plus de cet article de blog