chevron-left chevron-right

Kamado Grill XXL 70 - Groen

Afmetingen: H 131 x B 139 x D 92 cm
Inclusief: zijtafels + trolley
Kleur: Groen
Brandstof: Houtskool
Materiaal: Keramiek
Wielen: Ja
Aspan: Ja
Gewicht: 114 kg
Temperatuurbereik: 110° - 370°
Numéro d'article: 105002

Description

chevron-down chevron-up

Het keramiek waar de Kamado-grill grotendeels uit bestaat, isoleert de warmte en straalt een andere vorm van hitte uit. Hierdoor behoudt vlees, vis of andere gerechten meer vocht en blijft het malser.

Dankzij de keramische constructie kan de temperatuur constant worden gehouden en kun je de graden redelijk nauwkeurig regelen. De veelzijdigheid van dit toestel is ongekend. Grillen, roken, bakken, stomen en slow cooking doe je op een Kamado.

Kenmerken:

  • Model op wielen inclusief grillrooster en zijplanken
  • Thermometer in °C en °F
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren: groen & zwart
  • Vervaardigd uit geëmailleerd keramiek en staal
  • Optioneel: heat deflector, pizza steen, gietijzeren rooster, set roosters, chicken sitter, braadspit, beschermhoes, houtskoolstarter, aspook, hittebestendige handschoen, spatel, bbq tang, bbq borstel, easy lighters en roosterclip.

Bij slow cooking is het aan te raden om het vlees niet rechtstreeks in contact te laten komen met de warmte van de kolen. Hiervoor wordt het gebruik van een heat deflector of een set roosters (inclusief warmteplaten) aangeraden.

Gebruiksinstructies:

  • Bij de eerste ingebruikname moet de Kamado worden ingebrand door rustig op te stoken tot 100-150°C gedurende ongeveer 1 uur.
  • Smeer regelmatig de bovenste margietschijf van de Kamado in met plantaardige olie.
  • Maak een vuurtje met een aantal aanmaakblokjes op de houtskoolplaat onderin de Kamado en plaats er vervolgens 2 handen houtskool bovenop.
  • Gebruik geen benzine, terpentine, wasbenzine, alcohol of andere vloeibare aanmaakproducten.

Opslag:

  • Bewaar de Kamado op een vorstvrije plaats, bij voorkeur overdekt.
  • Blokkeer beide wielklemmen om verschuiven te voorkomen.

Reiniging:

  • De Kamado is zelfreinigend door te branden op 260°C gedurende 30 minuten, waardoor alle resten en vuil verschroeien.
  • Gebruik geen water of andere schoonmaakproducten om de binnenkant van de Kamado te reinigen. Gebruik voor het schoonmaken van de grills en roosters schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel.
  • Wacht bij het schoonmaken van de buitenkant tot de Kamado volledig is afgekoeld en gebruik een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel.

Historiek: Archeologen hebben 4.000 jaar oud aardewerk gevonden, waarvan wordt vermoed dat het vroege versies zijn van de keramische Kamado. Sindsdien heeft de Kamado zich op verschillende manieren ontwikkeld, met onder andere verwijderbare deksels en extra tochtdeuren voor betere warmtecontrole. De naam 'Kamado' is het Japanse woord voor 'fornuis' of 'kookplaat'.

Spécifications

chevron-down chevron-up
MarqueOutr