chevron-left chevron-right

Tips om van groen, troebel en vuil water af te komen

Schoon en gezond spa water

Niets is vervelender dan een vieze hottub wanneer je er net gebruik van wilt maken. Door regelmatig met onderhoudsproducten het water te reinigen, voorkom je groen, troebel en vuil water. 

Biofilm

Een biofilm ontstaat als er een overvloed aan bacteriën zich gaan hechten aan vaste oppervlakken, zoals de wanden van jouw spa. De bacteriën vinden voeding in organische vervuiling zoals huidschilfers, haren, olie etc. De bacteriën gaan razendsnel vermenigvuldigen en gaan zichzelf omgeven met een slijmlaag. In die slijmlaag ontstaan zelfs kleine kanaaltjes die alle bacteriën van voeding voorzien. Voor je het weet wordt deze biofilm een groot probleem.
Daarom is het gebruik van Aqua Pur 5 in 1 essentieel. Dit product maakt de biofilm los van de wanden en stuurt het vuil naar de filter.

Schuimvorming

Schuimvorming is een hinderlijlk fenomeen aan het wateroppervlak van uw spa of bubbelbad. Dit is het gevolg van o.a. organische vervuiling van het water.
Aqua Pur schuimverwijderaar remt en verwijdert het schuim vrijwel onmiddellijk.

Groen water

Groen water is te wijten aan algengroei. Algen groeien als er sterk UV licht (zonlicht) is in combinatie met de nodige voedingstoffen (organische materiaal, vervuiling) in het water. Controleer eerst de pH waarde (moet tussen 7,0 en 7,6 zijn) en verhoog daarna  het chloorgehalte (chloorshock) om de algen af te doden. Voeg een flinke dosis snelwerkend chloor toe (10 gram per 1000 liter) en voeg meteen ook Cristal Clear toe. Ook kan Oxy-pool en spa worden gebruikt.

Vergeet ook niet om af en toe de filter van de spa te reinigen. Daarnaast moet een filter om de zoveel tijd ook vervangen worden. Door veelvuldig gebruik slijt de filter nu eenmaal. Lees nu in onze blog wanneer de filters vervangen moeten worden.