chevron-left chevron-right

Interline Solar Heater Dome 5 liter

Met de Interline Solar Heater Dome 5 liter is het mogelijk om een zwembad te verwarmen zonder dat daar gas of elektra voor nodig is. Door de verstelbare poten kan de Solar Heater Dome goed naar de zon worden gericht. Standaard wordt een 120 centimeter lange slang, aansluitingen en klemmen meegeleverd. Een Dome is geschikt voor zwembaden tot 8000 liter. Is een zwembad groter of wilt u sneller en meer rendement uit de zon halen, dan kunnen er meerdere Solar Heater Domes aan elkaar worden gekoppeld met de standaard meegeleverde adapter. Deze Solar Heater Dome is geschikt voor gebruik in combinatie met een filterpomp en heeft 32 en 38 mm aansluitingen. De Dome wordt geleverd met een beschermhoes.
Artikelnummer: 57100010
EAN: 8717624310058

Beschrijving

chevron-down chevron-up

Een heerlijk verwarmd zwembad

Met de Interline Solar Heater Dome (5 liter) verwarm je je zwembad op een duurzame en natuurlijke manier door gebruik te maken van de warmte van de zon. Er is geen elektriciteit of gas voor nodig. Dit is naast dat het goed voor het milieu is, ook nog eens gratis, want de zon schijnt toch! Met de Solar Heater kun je weken langer blijven zwemmen in een aangename watertemperatuur.

Effectief

De Interline Solar Heater Dome is zeer geschikt voor opzetbaden met een externe pomp. Ook wanneer dit tijdelijke opzetbaden zijn. De heater is in 30 minuten te installeren. Eén Solar Heater Dome is geschikt voor een bad van 7.000 - 8.000 liter. Wanneer je een groter bad hebt, kun je heel eenvoudig meerdere heaters in serie schakelen. Wanneer je een bad van 20.000 liter hebt, kun je het beste drie heaters aansluiten.

Specificaties

De Solar Heater Dome heeft een facet geslepen spiegel dat zorgt voor betere weerkaatsing van het zonlicht. De waterdoorstroming gaat tot maximaal 7.500 l/h. De dome heeft verstelbare pootjes, zodat je de dome naar de zon kunt richten. De Interline Solar Heater Dome is voorzien van twee aansluitingen, Ø 32 en Ø 38 millimeter.

Compleet pakket

De Interline Solar Heater Dome wordt geleverd in een kant-en-klaar pakket. Inclusief een 120 centimeter slang en de benodigde aansluitingen en klemmen. Tevens wordt een extra slang meegeleverd, waarmee je meerdere heaters aan kunt sluiten in serie. Tenslotte wordt er ook nog een beschermhoes meegeleverd.

Warmte rendements berekening

1 m² zonneschijn = 1 kW = kan potentieel de temperatuur van 800 liter water met 1° C per uur doen toenemen. De Solar heater Dome is 1 m² groot en kan dus realistisch 700 liter in 1 uur met 1° C opwarmen. Er is immers altijd een beetje verlies en met een wisselende zonnestand is 100% efficiëntie niet reëel. Inschatting opwarming zwembad 1 dome verwarmt een zwembad van 10.000 liter (=10 m³) ongeveer 0.7° C per 10 uur zon. 2 domes verwarmen 10.000 liter (=10 m³) ongeveer 1.4 ° C per 10 uur zon 3 domes verwarmen 10.000 liter (=10 m³) ongeveer 2.1 ° C per 10 uur zon 4 domes verwarmen 10.000 liter (=10 m³) ongeveer 2.8 ° C per 10 uur zon Deze berekeningen zijn accuraat aangezien het gebaseerd is op wat de zon kan geven per m². Deze waarden zijn daardoor geldig voor alle zonnepanelen. Bij goede isolatie van het zwembad gedurende de nacht (afdekzeil en solar cover om warmteverlies tegen te gaan) en gebruik van een solar cover wanneer het zwembad niet gebruikt wordt overdag, kan de Solar Heater Dome in een week tijd een klein tot middelgroot zwembad dus goed op temperatuur brengen en houden.    

Specificaties

chevron-down chevron-up
Merk Interline
Materiaal PVC
Aantal stuks 1