chevron-left chevron-right

Hottub tijdens de winter

Kan ik mijn opblaasbare hottub tijdens de winter laten staan / gebruiken?

Dit is afhankelijk van de situatie. Het is aan te raden de spa op te bergen wanneer de omgevingstemperatuur onder de vijf graden daalt om te voorkomen dat er onderdelen bevriezen, waardoor er schade ontstaat. Wanneer de opblaasbare spa buiten staat, en de buitentemperatuur wordt te laag, dan kunnen er scheuren ontstaan. Opbergen in een droge en warmere ruimte is dan ook sterk aan te raden als de buitentemperatuur lager dan 5 graden is.

Bestway Lay-Z-Spa met Freeze Shield

Alle Bestway Lay-Z-Spa modellen vanaf 2021 beschikken allemaal over de Freeze Shield technologie. Deze zorgt ervoor dat wanneer de temperatuur 6°C bereikt het verwarmingssysteem het water opwarmt tot 10 graden zodat het water niet kan bevriezen en zichzelf vervolgens uitschakelt. Hierdoor kun je het hele jaar door van jouw spa genieten.

Intex PureSpa

Een Intex PureSpa gebruik je volgens het merk beter niet buiten in de winter, want ze zijn niet voorzien om te gebruiken als het vriest. Maar het is toch mogelijk om je Intex en elke andere hottub te blijven gebruiken als het te koud is. Plaats de spa binnen in de garage of in een serre. Het maakt niet uit waar je de spa neerzet, zolang de temperatuur maar niet te koud wordt zodat het water kan bevriezen.