chevron-left chevron-right

Hoe zet ik een opblaasbare spa op?

Een opblaasbare spa opzetten is eenvoudig

Een opblaasbare spa installeren is super eenvoudig en iedereen kan het. Afhankelijk van het model duurt het opzetten ongeveer 10 tot 20 minuten en meestal heb je geen gereedschap nodig.

Ondergrond voorbereiden

Kies de plek waar je de opblaasbare spa wilt neerzetten. Vervolgens maak je de ondergrond goed schoon en haal je alle scherpe voorwerpen zoals takken en stenen weg om te voorkomen dat er gaten kunnen komen in de spa. Een grondzeil of beschermende vloertegels zijn niet verplicht maar het zorgt voor bescherming en het isoleert de onderkant van de hottub.

Spa opblazen

De meeste opblaasbare spa's blaas je makkelijk op met de meegeleverde filterpomp.

Plaats het opblaasventiel op de wand van het bubbelbad en sluit vervolgens de opblaasslang daar op aan. Het andere uiteinde van de opblaasslang sluit je op de filterpomp aan. Zorg er voor dat je filterpomp aangesloten is op het stopcontact zodat je kan beginnen met het opblazen.

Is de hottub compleet opgeblazen, zet de opblaasfunctie dan uit en koppel de opblaasslang af.

Filterpomp koppelen

Plaats de filterpomp installatie naast de spa en koppel de luchtaanvoer en water in- en afvoerkoppelingen van de filterpomp op de hottub aan.

De luchtaanvoer dient ervoor om de bubbel- en/of massagejets van lucht te voorzien. De andere koppelingen zijn voor het water in- en af te voeren. De filterpomp zuigt het water uit de spa om te filteren en te verwarmen. Vervolgens wordt het schone en verwarmde water terug in de hottub gepompt.

Vullen met water

Controleer eerst of de waterafvoer in de bodem dicht zit zodat er geen water kan wegvloeien. Daarna kan je aan de binnenkant van de wand de afdekkingen verwijderen (als die aanwezig zijn) van de water in- en afvoer. Elke opblaasbare spa wordt geleverd met een filter en een filterbehuizing. Steek de filter in de behuizing en schroef deze op de onderste koppeling, de water invoer.

Hierna kan er eindelijk overgegaan worden tot het vullen met water. Gebruik voor het vullen leidingwater (kraanwater). Aan de binnenkant van de hottub is er op de wand normaal gezien een MIN en MAX markering aangegeven zodat je kan zien tot waar het water moet komen.

Water behandelen

Niemand wil in vies water zitten, daarom is het belangrijk om het water te behandelen zodat je over de juiste waterbalans beschikt om de groei van algen en bacteriën tegen te gaan.

De juiste waterbalans bekomen doe je zo:

- Meet de pH waarde met test trips, deze moet tussen de 6,8 en 7,6 zijn. Indien nodig, voeg je PH+ of PH- toe.
- Als de PH waarde goed is, dan meet je met een teststrip de chloorwaarde. Die moet tussen de 1 en 2,5 ppm zijn. De Chloorafgifte regel je met chloortabletten of als je een opblaasbare spa met zoutwaterssysteem hebt met zwembadzout.

Water opwarmen

Druk de filterknop en de verwarmingsknop in. Daarna kun je de temperatuur op de gewenste temperatuur instellen. Het is aangeraden om de afdekking/deksel op de hottub te plaatsen zodat het water sneller zal worden opgewarmd.