chevron-left chevron-right

Gridsoap Reinigingsmiddel voor Warmtepompen 1 liter

  • Koop 2 voor € 31,49 en bespaar 10%

De 4 kenmerken van Gridsoap:

  • Verhoogt het rendement
  • Vermindert ijsvorming
  • Voorkomt beschadiging
  • Beschermt de lamellen

 

BESPAAR TIP: koop Aquatural Grid Cleaner en bespaar 43%

Artikelnummer: 11616
EAN: 5430000312165

Beschrijving

chevron-down chevron-up

Door Gridsoap reinigingsmiddel voor warmtepompen blijft uw warmtepomp jaren langer meegaan.
Gridsoap maakt het mogelijk om een warmtepomp in 10 minuten te onderhouden, zonder gebruik van mechanische hulpmiddelen, die de lammelen of andere onderdelen zouden kunnen beschadigen. Bovendien is Gridsoap biologisch afbreekbaar, niet schadelijk voor de natuur en ook niet voor de gebruiker.

Het is geen geheim dat een vuile verdamper/condensor het rendement van een warmtepomp duidelijk verlaagt, want de luchtstroom naar de ventilator wordt deels geblokkeerd. Daardoor kan de warmtepomp niet meer optimaal werken en vermindert rendement zijn rendement. Een onberispelijke netheid van de onderdelen levert dus niet alleen een energiebesparing op, ze zorgt ook voor een optimaal rendement en verlengt de levensduur van het toestel.

In de praktijk wordt de warmtepomp soms gereinigd met een hogedrukreiniger, maar die vervormt de lamellen onomkeerbaar. Stofzuigers en luchtcompressoren zijn dan weer niet krachtig genoeg om het vuil tussen de lamellen te verwijderen.

Bovendien is een warmtepomp normaliter voorzien van een rooster of gaas wat de reiniging nog meer bemoeilijkt. Dat is waar Gridsoap tussenkomt. Gridsoap kan zelfs de lamellen aan de afvoerzone van het condenserende water reinigen.

Gridsoap werkt daarnaast ook preventief, doordat het product een beschermde laag aanbrengt. Ze verminder het risico op toekomstig vuil en beschermt de lamellen tegelijk tegen corosie.

De 4 kenmerken van Gridsoap

  • Verhoogt het rendement: door het reinigen van de verdamper of de condensor met Gridsoap zal de vrije luchtstroom tussen de lamellen optimaal zijn. Hierdoor is de energieopname maximaal, wat resulteert in een lager verbruik en betere prestaties.
  • Vermindert ijsvorming: doordat Gridsoap zorgt voor een vrije luchtstroom in het toestel, wordt de warmtewisselingsbalans niet verstoord en vermindert de kans op ijsvorming.
  • Voorkomt beschading: vermijdt reining met een hogedrukreiniger, dit zorgt ervoor dat de lamellen onomkeerbaar beschadigd worden door de kracht van de waterstraal. Een stofzuiger of luchtcompressor zijn onvoldoende krachtig om het vuil tussen de lamellen te verwijderen. Meestal is de warmtepomp nog voorzien van beschermrooster of -net, waardoor de reiniging zo goed als zeker onvolledig is. Gridsoap daarentegen reiningt veilig tussen de lamellen en zelfs de afvoerzone voor het condenswater.
  • Bescherming van de lamellen: Gridsoap laat een beschermende laag achter na de reiniging, die er voor zorgt dat latere bevuiling minder kans heeft en de lamellen beter bestand zijn tegen corrosie.
 

Specificaties

chevron-down chevron-up
MerkGridsoap
MateriaalKunststof
Aantal stuks1

Handleiding

chevron-down chevron-up

Installatie video

chevron-down chevron-up