chevron-left chevron-right

Tuin zomerproof

calendar 22/04/2021

Tuin zomerproof

De zomer staat voor de deur! Dat betekent ontspannen in de tuin, genietend van warme en lange zomeravonden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin zomerklaar wordt? Hieronder volgen een aantal tips waarmee jij je tuin volledig zomerproof maakt, laat de zomer maar komen!

Een frisse start

Wat is er nou fijner dan een opgeruimde, nette tuin zonder onkruid en troep. Zorg dat je alle ‘rommel’ zoals bladeren en oude plantenresten opruimt. Haal het onkruid tussen de tegels vandaan en geef de tuinmeubelen een grondige schoonmaakbeurt. Groen verkleurde tuinmeubelen of terras? We got you. Met greenclean reinigingsmiddel is de groene aanslag zo verdwenen. Opruimen is natuurlijk niet het meest leuke klusje, maar eenmaal klaar zal je opgelucht zijn. Bovendien is niets fijner dat ontspannen in een opgeruimde en nette tuin, toch?

Lekker zitten

Bij lange zomeravonden in de tuin hoort comfort. Zorg ervoor dat je tuinmeubels comfortabel genoeg zijn, je zit er tenslotte hele avonden in! Zorg voor lekkere kussens bijvoorbeeld, of wat dacht je van een loungeset waar je letterlijk met je benen languit kunt zitten?

De beste vakantietips voor de zomer! Ga er even tussenuit.

Bloemetjes en bijtjes

Een tuin die zomerproof is, is ook goed voor de diertjes. Zorg dat je bloemen plant waar de bijen, hommels en andere insecten plezier van hebben. Dit zijn bloemen met veel nectar en stuifmeel. In de zomer plant je het beste kattenkruid, meidoorn of de klimhortensia. Geen zorgen, bijen en hommels doen niks. Het zijn de wespen die vervelend zijn, niet de bijtjes.

Verlichting

Niet alleen overdag moet je tuin zomerproof zijn. We weten allemaal hoe fijn het is om na zonsondergang nog te ontspannen in de tuin. Om ervoor te zorgen dat je de tuin en elkaar ’s avonds nog een beetje kunt zien kun je bijvoorbeeld lampjes ophangen rondom het terras, of langs het pad naar het terras toe. Je kunt er ook voor kiezen om de tuin te verlichten door middel van fakkels of kaarsen, dat ruikt nog lekker ook. Hiernaast kun je natuurlijk ook een vuurkorf of vuurschaal gebruiken als lichtbron. Nieuw in ons assortiment zijn de Humble LED lampen. De Humble One is de eerste lamp op batterijen, dus draadloos, die 100% als alternatief voor een kaars gebruikt kan worden.

Barbecueën

Barbecueen in de tuin: wat moet en wat mag - Coolblue - alles voor een  glimlach

Natuurlijk mag een goede barbecue niet ontbreken in een tuin die volledig zomerklaar is, want zeg nou zelf: wie aan de zomer denkt, denkt aan barbecueën, toch? Kies een barbecue die past bij je smaak en houd rekening met het aantal gasten dat je regelmatig krijgt. Zo bestaan er barbecues voor complete gezinnen en families, maar ook met een kleiner formaat. Ook zijn er keramische barbecues die alleen al een feestje zijn om naar te kijken, maar zijn er ook wat meer simpele barbecues die evengoed prima werken.