chevron-left chevron-right

Koeling

calendar 2/05/2021

Koeling

We houden van de zon en hoge temperaturen, maar soms wordt het ons te heet en hebben we verkoeling nodig. We kunnen natuurlijk de zon vermijden en binnen gaan zitten, maar zo kunnen we niet van het mooie weer genieten en dat is zonde. Er zijn genoeg manieren om af te koelen in je tuin of op je terras. In deze blog vertel ik je dan ook wat de beste manieren zijn om verkoeling te zoeken bij hoge temperaturen.

Verkoeling in de tuin

Zorg dat je een fijne schaduwplek in de tuin creëert die ook comfortabel is. Er is vast wel ergens een plaats waar de zon niet helemaal komt, onder een boom bijvoorbeeld. Mocht je deze plek niet hebben, creeër hem dan door middel van een parasol of zonnescherm. Neem je tuinstoel mee en ontspan en verkoel op hetzelfde moment.

Koeling 1

Verkoeling in het zwembad

Verkoeling via het water is misschien wel de fijnste manier om goed af te koelen. Dit kan op veel verschillende manieren en is in de meeste gevallen nog leuk ook. Zet bijvoorbeeld een zwembad op! Dit kan een klein zwembad zijn waar je even snel in en uit kan springen voor een snel afkoelmomentje, maar het kan ook een groter zwembad zijn waar je echt in kunt zwemmen. Kies een zwembad dat past bij je tuin en wensen, zo zijn er al kleine zwembaden te koop voor nog geen 30 euro.

Buitendouche

Je kunt ook kiezen voor een buitendouche. Een solar buitendouche is een douche die werkt op zonne-energie en je op deze manier van warm water voorziet. Geen zorgen, een solar buitendouche kan ook alleen koud water geven! Dit is ideaal voor als je snel op zoek bent naar verkoeling. Vanuit je tuinstoel wandelend naar de douche, de koude straal over je hoofd en weer terug zonder dat je handdoeken nodig hebt of de hele weg van douche naar buiten nat maakt, mocht je normaal gesproken binnen een koude douche pakken. Ideaal!

Glijbaan

Wanneer je afkoeling en plezier wilt combineren zou ik een waterglijbaan kiezen. Hoe leuk is het om de sliden over de gladde baan die bedekt is met koud water. Waterpret in combinatie met afkoelen, klinkt als een feest. De waterglijbaan blaas je snel op en je hoeft daarna alleen maar de tuinslang aan te sluiten.

Houd het hoofd koel

Warme temperaturen zijn heerlijk, maar het afkoelen is misschien nog wel lekkerder. Zorg dat je dit regelmatig doet wanneer het zo warm is. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk het gehele zwembad of waterpret assortiment op Out at Home. Tot snel!

Warme zomer. Zo houd je je huis en hoofd koel | OHRA