chevron-left chevron-right

Hoe zwembad proper houden bij regen?

calendar 2/06/2022

Hoe zwembad proper houden bij regen?

Hoe zwembad proper houden bij regen?

Het kan niet elke dag mooi weer zijn. En al zeker niet in België. Vaak gaat het mooie weer gepaard met enkele flinke regenbuien. Een proper zwembad is belangrijk, bescherm daarom jouw bad extra tegen deze weersomstandigheden. Out at Home biedt enkele oplossingen om het vervuilde water uit jouw zwembad te halen. 

Onderhoud het zwembad

Verwijder het vuil uit het zwembad

Je kunt bladeren, takjes en andere viezigheid verwijderen via een schepnet. De zwembadskimmer zorgt ervoor dat de oppervlakte gereinigd wordt. Dit zorgt voor een automatische verwijdering van het oppervlaktevuil. 

Wat ook een gemakkelijke optie is, is een zwembad stofzuiger. Deze handige technologie gebruik je om de bodem en eventueel de wand van het zwembad te reinigen.

Om vuil water te vermijden, kun je gebruikmaken van een afdekzeil. Zo houd je bladeren en dergelijke uit het water.

Man haalt vuil uit het zwembadwater met een zwembadskimmer

Check de pH-waarde

Het water kan na een flinke regenbui er troebel uitzien. Je hoeft niet meteen het water vervangen. Je kunt met een pH-meter de zuurtegraad van het water meten. Dit getal moet tussen de 7.2 en 7.6 liggen. Als het getal hoger of lager ligt, kun je dit herstellen via pH-Plus of pH-Min.

 

Vermijd overstroming door regen in het zwembad

Waterniveau te hoog

De regen kan er voor zorgen dat het waterniveau te hoog wordt. Hierdoor kan de zwembadskimmer niet meer optimaal zijn werk doen. Het water komt tot boven de rand. Ook dit is niet goed voor de constructie van het zwembad. Dit kan eenvoudig opgelost worden via een dompelpomp. Deze pomp wordt gebruikt om overtollig water uit het bad te pompen.

Hoe sluit ik een dompelpomp aan?

Allereerst is een goed idee om de aansluiting van jouw pomp zelf te controleren. De grootte van de diameter staat altijd vermeld op de verpakking van de pomp zelf. De dompelpomp van Intex die je bij ons terugvindt heeft een diameter van 32 mm.

Daarna kan je nagaan hoe het zit met de aansluiting van jouw bad zelf. Zowel Bestway als Intex zwembaden beschikken allemaal over een aansluiting van 32 of 38 mm. Handig weetje: een pomp van Intex kan je meestal ook aansluiten op een Bestway zwembad of omgekeerd. Let hierbij wel op de aansluiting zelf van jouw zwembad.

Hoe zwembad proper houden bij regen? 1

Veel zwemplezier!