chevron-left chevron-right

Een zwembad kiezen

calendar 26/04/2021

Een zwembad kiezen

Op warme zomerdagen is een zwembad in de tuin onmisbaar. Natuurlijk kunt u ook naar een openbaar zwembad of een meer gaan, maar hoe fijn is het om direct vanuit huis een verkoelende duik te kunnen nemen. Tegenwoordig zijn er veel tuinzwembaden te koop, maar welke past het beste bij uw tuin? In deze blog vindt u informatie en tips over hoe u er een kunt vinden.

Kies de juiste maat

Natuurlijk zet je geen groot zwembad in een kleine tuin. Zoek een zwembad dat past bij de grootte van de tuin. In een kleine tuin kunt u kleine zwembaden kopen met een diameter van minder dan twee meter. Als u een grote tuin hebt, zijn er meer mogelijkheden. Er zijn opblaasbare zwembaden te koop van maximaal vier bij twee meter. Daartussenin is er een heel arsenaal aan zwembadmaten en -vormen. Bepaal voordat u bestelt hoeveel ruimte u in uw tuin nodig hebt voor een zwembad.

Het zwembad moet ook aan het doel beantwoorden: Wil je gewoon afkoelen op warme zomerdagen of wil je baantjes kunnen trekken in het zwembad? Als u voor het eerste kiest, kies dan voor een klein zwembad. Wil je echt kunnen zwemmen? Kies dan een groter zwembad dat minstens 80 cm diep is. Het is ook mogelijk om een ingebouwd zwembad te hebben.

Wie gaat er in zwemmen?

Bij de aankoop van een zwembad is het belangrijk na te denken over wie er in zal zwemmen. Voor jonge kinderen is het belangrijk om een zwembad te kopen dat geen scherpe randen heeft, dus een opblaasbaar zwembad is een goede keuze. Voor oudere kinderen die goed kunnen zwemmen, of voor volwassenen, is elk ander zwembad voldoende. Een seniorvriendelijk zwembad zou een iets lager zwembad kunnen zijn, bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad met een hoogte van 65 cm.

Waar moet het zwembad komen?

Het zwembad ligt het best in de zon, zodat u in de zon kunt zwemmen. Plaats het zwembad bij voorkeur niet onder bomen of in de buurt van struiken, zodat er geen vuil in het zwembad terechtkomt.

Hoeveel kost een zwembad in uw tuin?

De prijzen van zwembaden variëren naargelang het type zwembad dat u koopt. Opblaasbare zwembaden zijn goedkoper dan bovengrondse zwembaden. Een klein opblaasbaar zwembad geschikt voor kinderen is verkrijgbaar vanaf 15 euro, iets grotere opblaasbare zwembaden kosten tussen 50 en 150 euro. Opblaasbare zwembaden zijn duurder. Een rond opblaasbaar zwembad met een diameter van 3 meter kost 179 euro. Hoe groter het model, hoe hoger de prijs. Een bovengronds zwembad met een diameter van bijna 5 meter kost bijvoorbeeld 1499 euro. Inbouwzwembaden zijn het duurst in aanschaf, maar ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt. De prijzen variëren tussen 1700 en 3800 euro.

Alle zwembaden bij Out at Home

Bekijk ons assortiment en kies een zwembad dat bij uw tuin, uw doel en uw budget past. Wij verkopen zwembaden voor elk doel en budget en leveren bijna altijd binnen 1 tot 3 werkdagen. Als u niet kunt beslissen, helpen wij u graag. Tot ziens!