chevron-left chevron-right

De beste barbecue tips op een rij

calendar 4/05/2021

De beste barbecue tips op een rij

Wanneer de zon schijnt en het lekker warm is, denk ik altijd direct aan barbecueën. Lekker met familie of vrienden in de tuin met een drankje, terwijl je het vlees en de groenten hoort sissen op de barbecue en de geur je tegemoet komt. Om het barbecueën nog fijner te maken volgen hier de beste barbecue tips of adviezen die je misschien nog niet wist, of al wel wist maar nog niet hebt toegepast.

Kies de juiste barbecue

De beste barbecue tips op een rij 1
Bono Kamado Minimo (zwart)

Advies nodig om een barbecue te kopen? Er bestaan houtskool- gas- of elektrische barbecues. Ondanks dat sommige fanatiek barbecue liefhebbers beweren dat het een beter is dan het andere, is dit niet perse het geval. Er zijn voor- en nadelen aan de manieren van grillen, dus het is echt aan jou. Zo is een houtskool barbecue over het algemeen goedkoper en wordt deze zeer heet. Vooral de keramische komado barbecue heeft het voordeel de warmte goed bij zich te houden door de goede isolatie. Het nadeel van een houtskool barbecue kan zijn dat je hem manueel moet aansteken en dat het tijd kost voor de barbecue goed warm is.

Een barbecue op gas is normaal gesproken duurder dan een houtskool barbecue, maar ook hier zijn goedkope modellen te verkrijgen. Zo bestaan er hele grote, compleet uitgeruste barbecues zoals de Americain gasbarbecue, maar ook kleinere compactere gasbarbecues voor kleinere gezelschappen of een kleinere tuin. Een gasbarbecue is makkelijk schoon te maken en is binnen no time warm, het nadeel kan zijn dat een gasbarbecue sneller kapot gaat vanwege de vele onderdelen die het heeft. Maargoed: no risk, no fun, toch?

Tips voor lekker eten op de barbecue

We kennen allemaal de standaard stukjes vlees, maar een barbecue biedt zoveel meer opties! Zo kun je bijvoorbeeld stukken gekookte sparerib heerlijk marineren in en zoetzure saus en deze grillen op de barbecue, of wat dacht je van zacht gegaard buikspek? Zorg dat je de buitenkant krokant bakt op de barbecue. Geloof me, dat wordt genieten!

Ook groente is heerlijk op de barbecue. Zo kun je asperges kruiden met knoflook en deze even kort grillen op de barbecue, of paprika met tijm bakken. Ook kun je aardappelen poffen! Prik er gaatjes in, vouw er aluminiumfolie omheen en leg hem op de barbecue. Smullen maar!

Basic barbecue tips

Als laatst wil ik je nog wat handige barbecue tips meegeven.

·        Draai vlees nooit met een vork om. Wanneer je dit doet gaan er sappen verloren die ervoor kunnen zorgen dat het vlees droog wordt. Gebruik altijd een tang of spatel.

·        Probeer het vlees zo min mogelijk om te draaien

·        Druk vlees niet plat, dit lijkt iedereen te doen, maar het enige wat je hiermee doet is alle sappen uit het vlees drukken wat het vlees droog maakt. Zonde!

·        Voeg wat houtsnippers zoals eik toe aan de kolen om een lekkere rooksmaak te creëren

·        Gooi kruiden direct op de kolen, zo krijgen het vlees en de groente alle smaken mee.