chevron-left chevron-right

Hoe zuinig met jouw spa omspringen?

calendar 26/05/2022

Hoe zuinig met jouw spa omspringen?

Hoe zuinig met jouw spa omspringen?

Heb jij al een Lay-Z-Spa van Bestway of een PureSpa van Intex? Leer je graag bij hoe je met zo een jacuzzi economisch omgaat? Hier zijn vijf tips van Out at Home:

1. Voorkom warmteverlies

Probeer zo weinig mogelijk warmte te verliezen. Denk er dus aan om het water niet te laten afkoelen. Een oplossing om zoveel mogelijk warmte te behouden, is om een hoes tegen de wind te plaatsen op de spa. Als je de hoes op de hottub legt wanneer je er niet inzit, kun je al heel wat warmte behouden.

Daarbovenop zijn de spa’s van Bestway en Intex voorzien van een thermostatisch verwarmingssysteem. Zo stopt hij automatisch met opwarmen eens de juiste temperatuur bereikt is. Handig toch?

Dame bestuurt een Lay-Z-Spa van Bestway via een modern touchscreenpaneel

2. Koop een reiniging- en filterpakket

Je kunt de spa in prima staat houden als je regelmatig de filter reinigt en vervangt. Zo blijft de spa in topconditie en kun je er langer van genieten! Wij raden jou aan om een smart pack of value pack in huis te halen. Zo heb je deze altijd in huis en kom je daarnaast ook voordeliger uit.

3. Berg je opblaasbare jacuzzi op

Gebruik je de opblaasbare jacuzzi niet? Berg hem op! Het is super simpel om de opblaasbare jacuzzi op te bergen. Het is beter om de jacuzzi op te bergen als je de jacuzzi al een tijdje niet meer gebruikt. Dit voorkomt evenwel het beschadigen van de jacuzzi.

4. Sterke isolatie

Tegenover een gewone spa bevat een opblaasbare spa lucht in de wanden. Lucht isoleert goed. Een goede isolatie zorgt ervoor dat warmte vastgehouden wordt. Een opblaasbare spa houdt de warmte beter vast dan een gewone spa. Hierdoor zal het energieverbruik lager uitvallen.

Verder is een Lay-Z-Spa, bijvoorbeeld, uitgerust met een energiebesparende timer die helpt onnodig energieverbruik te verminderen. Zoals het verwarmen van water wanneer dat niet nodig is. Je kan de pomp zo programmeren dat hij start en stopt met verwarmen wanneer jij dat wil en je kan ook de gewenste temperatuur instellen. Zo maak je optimaal gebruik van de stevige isolatie van een Bestway Lay-Z-Spa of Intex PureSpa.

Een infographic van de stevige isolatie van een Bestway Lay-Z-Spa opgesteld in de tuin op een terras

5. Zet de jacuzzi ‘s nachts niet uit

Veel mensen denken dat ze kosten uitsparen als ze de spa ‘s nachts uitzetten. Het water koelt af, waardoor je overdag terug het water moet opwarmen. Het is goedkoper om het water op dezelfde temperatuur te houden dan dat je telkens terug het water moet verhogen naar 40 graden.

Door deze tips te volgen zorg jij ervoor dat jouw energiekosten laag blijven met een spa van Out at Home.