chevron-left chevron-right

5 doe-het-zelf dekideeën voor bovengronds zwembad om uw buitenruimte te verbeteren

calendar 10/03/2023

5 doe-het-zelf dekideeën voor bovengronds zwembad om uw buitenruimte te verbeteren

Het is zomer en het is tijd om onze buitenruimtes optimaal te benutten! Als u een van de gelukkigen bent met een bovengronds zwembad, waarom brengt u uw achtertuin-oase dan niet naar een hoger niveau door uw zwembadterras te verbeteren? Een nieuw en verbeterd terras verhoogt niet alleen de waarde van uw huis, maar biedt ook een functionele ruimte om te loungen, te entertainen en te genieten van de warme zomerdagen. In dit bericht hebben we vijf doe-het-zelf-terrassen voor bovengrondse zwembaden op een rijtje gezet die gemakkelijk te betalen zijn en toch veel stijl hebben. Of u nu op zoek bent naar iets eenvoudigs of iets uitgebreids, met deze ideeën kunt u uw achtertuin omtoveren tot een dromerig toevluchtsoord - hoe klein of groot uw tuin ook is!

5 doe-het-zelf dekideeën voor bovengronds zwembad om uw buitenruimte te verbeteren

Bovengronds zwembadterras idee #1: Het L-vormige terras

Als uw achtertuin klein is of als u de ruimte optimaal wilt benutten, is een L-vormig terras een geweldige optie. Een L-vormig terras omsluit twee zijden van uw zwembad en kan worden aangepast met ingebouwde zitplaatsen, opbergruimte en planten.

Wat betreft het materiaal van de vlonders zijn er verschillende mogelijkheden. Hout is een klassieke keuze die uw terras een natuurlijke uitstraling geeft, maar vergt meer onderhoud dan composiet of PVC. DuraPlus en PVC zijn onderhoudsarme opties die goed bestand zijn tegen gebruik bij het zwembad.

Als u op zoek bent naar ideeën voor een bovengronds zwembad terras met een beperkt budget, kunt u overwegen pallets of andere gerecyclede materialen te gebruiken. Pallets kunnen heel gemakkelijk worden hergebruikt als terrasmateriaal en zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe materialen.

L vorm dek bovengronds zwembad

Bovengronds zwembaddek idee #2: Het platformdek

Als u een kleine achtertuin hebt en u wilt uw ruimte optimaal benutten, dan is een vlonderterras een geweldige optie. Dit type terras is gebouwd op pilaren, zodat het van de grond af is. Hierdoor hebt u meer ruimte voor andere dingen in uw tuin, zoals een tuin of een zwembad.

Een vlonderterras kan ook een goede optie zijn als u een bovengronds zwembad heeft. Zo kunt u een terras rond uw zwembad bouwen en toch voldoende ruimte overhouden om te loungen en te zonnebaden. Plus, het geeft uw zwembad een meer gepolijste uitstraling.

Als u kiest voor een vlonder, moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de pilaren op gelijke afstand van elkaar staan en dat ze stevig aan de balken zijn bevestigd. Kies ten tweede voor materialen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. En zorg er tenslotte voor dat het terras vlak is, zodat het niet wiebelt of kantelt als er mensen op staan.

Bovengronds zwembaddek idee #3: Het terras met meerdere niveaus

Als u veel ruimte hebt om mee te werken, kunt u een terras met meerdere niveaus voor uw bovengronds zwembad overwegen. Dit type terras kan veel ruimte bieden om te loungen, te zonnebaden en te dineren, en kan zelfs worden uitgerust met een buitenkeuken of bar. Een terras met meerdere niveaus kan uw zwembad ook een luxueuzere uitstraling geven.

Bovengronds Zwembad Dek Idee #4: Het Wrap-Around Dek

Als u veel ruimte hebt om mee te werken, kunt u overwegen om uw bovengronds zwembad te voorzien van een rondlopend terras. Dit type dek geeft u veel ruimte om te bewegen en voegt ook een extra laag van veiligheid toe, omdat er geen manier is voor iemand om van de zijkant te vallen.

U kunt een omloopdek aanpassen aan uw zwembad en uw tuin, en het is een geweldige manier om uw zwembad meer privé te maken. Als u kleine kinderen hebt, kan dit een geweldige manier zijn om ze veilig te houden terwijl ze in het zwembad spelen.

Een overdekt terras kan een groot project zijn, maar het is de moeite waard als je de ruimte en de tijd hebt om je ervoor in te zetten. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, zijn er online of bij uw plaatselijke bouwmarkt voldoende hulpmiddelen beschikbaar.

Bovengronds zwembaddek idee #5: Het vrijstaande dek

Als u een bovengronds zwembad hebt, kunt u een vrijstaand terras overwegen als een van uw ideeën voor een zwembadterras. Dit type terras is niet bevestigd aan uw huis, maar het is nog steeds een geweldige aanvulling op uw buitenruimte. Een vrijstaand terras kan worden gebouwd vanaf nul of gekocht als een kit. In beide gevallen moet u de grootte en de vorm van uw terras bepalen voordat u begint.

Zodra u de basisstructuur van uw terras op zijn plaats heeft, kunt u beginnen met het toevoegen van elementen zoals trappen, leuningen en banken. U kunt ook het uiterlijk van uw terras aanpassen door verschillende soorten materialen en afwerkingen toe te voegen. Als u een natuurlijke uitstraling voor uw terras wilt, kunt u overwegen om onder druk behandeld timmerhout of cederhout te gebruiken. Voor een meer moderne uitstraling kunt u composietmaterialen of aluminium gebruiken.

Het maakt niet uit welke stijl van bovengronds zwembad dek dat u kiest, zorg ervoor dat voldoende ruimte rond het zwembad voor loungen en zwemmen. Zorg er ook voor dat het oppervlak van uw terras slipvast is, zodat iedereen er veilig van kan genieten.

bovengronds zwembad dek vrije tribune

Conclusie

Bovengronds zwembad dekken kan een geweldige aanvulling op elke buitenruimte en zorgen voor uren plezier. Het implementeren van DIY bovengronds zwembad dek ideeën is een betaalbare manier om uw achtertuin oase te upgraden. De vijf creatieve DIY bovengrondse zwembaddekken die in dit artikel worden genoemd, zijn eenvoudig, kosteneffectief en zullen nieuw leven in uw buitenleven brengen. Begin dus vandaag nog met bouwen en geniet nog vele seizoenen van de resultaten!