Een Bestway afdekzeil is onmisbaar om het zwembad schoon te houden. Het beschermt het zwembad tegen bladeren en ander vuil. Met de handige rubberbandjes maak je het zeil eenvoudig vast aan het zwembad.
 
KENMERKEN
Vorm: Rechthoek
Afmetingen zeil: 340 x 230 cm
Materiaal: Polyethyleen
Inclusief: rubberbandjes en afwateringsgaatjes
 
Geschikt voor Bestway zwembaden met artikelnummer: 54009 en 54121 Geschikt voor Intex zwembaden met afmeting: 58485
 
AFWATERINGSGAATJES
In het afdekzeil zitten kleine gaatjes. Deze afwateringsgaten voorkomen dat er teveel water op het afdekzeil blijft liggen. Daarnaast zorgen de gaatjes er voor dat het water kan blijven ‘ademen’. Bijna alle afdekzeilen hebben deze gaten voor afvloeiing van overtollig water. Ook zorgen deze gaatjes ervoor dat je het zeil er makkelijk af kunt krijgen na een flinke regenbui.
 
DRIE TIPS VOOR OPTIMAAL GEBRUIK VAN EEN AFDEKZEIL VOOR JE ZWEMBAD

TIP 1 
Plaats een strandbal onder het afdekzeil, zodat er een soort piramide ontstaat. Het regenwater loopt dan langs de zijkant weg en niet door de gaatjes in het zwembadwater. Ook klappert het zeil dan minder bij veel wind.
 
TIP 2 
Een KOUD afdekzeil van pvc is moeilijk te plooien en daardoor moeilijker op het zwembad aan te brengen. Leg het kort in de zon om een beetje warmer en soepeler te worden.
 
TIP 3  
Een HEET afdekzeil van pvc is zéér kwetsbaar, zeker op de lasnaden. Bij gebruik van een afdekzeil dat de gehele dag naast het bad in de zon heeft gelegen, scheurt het zeil makkelijk uit elkaar. Leg daarom het afdekzeil, nadat je het van het zwembad hebt afgehaald, in de schaduw.