chevron-left chevron-right

Infraroodsauna

Infraroodsauna

INFRAROODCABINE

Infraroodcabines worden steeds populairder in de wellness-gemeenschap om een aantal redenen, waaronder de vele voordelen voor de gezondheid en ze geven je gewoon een goed gevoel!  Wat is een infraroodcabine precies?  Voordat we ingaan op wat infraroodcabines zijn, moeten we eerst de infrarode golflengten begrijpen.

Infrarode golflengten

De zon produceert een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht, en één van die onzichtbare spectrums zijn infrarode stralen. Onzichtbare infrarode golflengten zijn wat de zon warm doet aanvoelen (en ultraviolette golflengten zijn wat de zon helder maakt). Wetenschappers hebben vastgesteld dat infrarode golven gunstig zijn voor het menselijk lichaam, omdat ze de thermische energie in het lichaam verhogen.  Infrarood doet dit zonder de schadelijke stralen van het zonlicht.

Er zijn drie hoofdcategorieën van het infraroodspectrum: nabij-infrarood, midden-infrarood en langgolvige-infrarood.

 • Nabij-infrarood is de kortste golflengte, maar dringt het diepst door. Het heeft de aparte eigenschap dat het niet wordt opgevangen door het water van het lichaam waardoor het het diepst kan doordringen om uw thermische energie te verhogen.  Nabij-infrarood wordt geassocieerd met fotobiomodulatie die direct energie in de cellen opwekt door ATP-stimulatie.
 • Golflengtes van het midden-infrarood worden ook opgevangen door watermoleculen en verhogen tijdelijk de bloedsomloop door vasodilatatie, waardoor de bloeddoorstroming tijdelijk toeneemt en de hartslag en het algehele metabolisme tijdelijk worden verhoogd.
 • Langgolvige-infrarood is de golflengte die het dichtst in de buurt komt van de infraroodwarmte die door ons eigen lichaam wordt afgegeven. Verre infrarood wordt gemakkelijk opgevangen door de watermoleculen in het lichaam en geeft zijn energie af. Ons lichaam geeft infrarode golflengtes af van ongeveer 9,4 micron. Omdat ver infrarood golflengten voor ons heel natuurlijk en normaal aanvoelen, wordt onze energie tijdelijk versterkt en versterkt.

Wat is een infraroodcabine?

In tegenstelling tot een traditionele sauna, zoals de buitensauna en de Finse sauna, verwarmen infraroodcabines de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om je lichaam rechtstreeks te verwarmen.

Deze sauna's gebruiken infraroodpanelen in plaats van conventionele warmte om gemakkelijk door te dringen in het menselijk weefsel, waarbij uw lichaam wordt verwarmd voordat de lucht wordt verwarmd.

Een infraroodcabine kan op een lagere temperatuur werken (meestal tussen 48˚C en 60˚C) dan een traditionele sauna, die meestal tussen 65˚C en 82˚C ligt.

Fabrikanten beweren dat in een infraroodcabine slechts ongeveer 20 procent van de warmte naar de lucht gaat en de andere 80 procent rechtstreeks uw lichaam verwarmt.

Voorstanders van infrarood sauna's zeggen dat de warmte dieper doordringt dan opgewarmde lucht. Hierdoor kun je intenser zweten bij een lagere temperatuur.

Deze omgeving is beter te verdragen, waardoor je langer in de sauna kunt blijven terwijl je lichaamstemperatuur met twee tot drie graden stijgt.

Wat zijn de veronderstelde voordelen van het gebruik van een infraroodsauna?

De veronderstelde voordelen van het gebruik van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een traditionele sauna. Deze omvatten:

 • betere slaap
 • ontspanning
 • ontgifting
 • gewichtsverlies
 • verlichting van spierpijn
 • verlichting van gewrichtspijn zoals artritis
 • heldere en strakkere huid
 • betere bloedsomloop
 • hulp voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom

Infrarood sauna's versus traditionele sauna's en stoomsauna's

Het belangrijkste verschil tussen infrarood sauna's en traditionele sauna's is de manier waarop ze warmte gebruiken. Traditionele sauna's gebruiken een enkel verwarmingstoestel dat de lucht verwarmt en deze hete lucht verwarmt de gebruiker.  Infraroodsauna's daarentegen gebruiken een geavanceerde therapie om de warmteontwikkeling in het lichaam te bevorderen, waarbij slechts een klein percentage van de warmte de lucht verwarmt. Dit resulteert in dieper zweten en bij een lagere omgevingstemperatuur. In feite werken infraroodsauna's meestal tussen 115° - 135°F, terwijl traditionele sauna's tot 195°F kunnen bereiken.

U krijgt alle ontspanningsvoordelen van een infraroodsauna, samen met de verhoogde gezondheidsvoordelen die infrarood biedt, allemaal bij een veel comfortabelere temperatuur.  Infrarood sauna's zijn ook droge sauna's en veel gebruikers vinden dat dit zorgt voor een meer comfortabele saunasessie.

Niet alleen zijn infrarood sauna's zeer heilzaam, maar ze zijn ook efficiënter en vereisen minder elektriciteit. Dat betekent ook dat de opwarmtijd van een infraroodsauna veel sneller is dan die van een traditionele sauna.

Liever opwarmen in één van onze opblaasbare jacuzzi & spa's? Out at Home heeft een groot aanbod Spa toebehoren en Zwembaden en toebehoren

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 17.00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 14 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost