chevron-left chevron-right

Finse sauna

Finse sauna
Sorteer op

8 producten

per pagina
Sorteer op

8 producten

per pagina
Finse sauna

Wat is een Finse sauna?

Een Finse sauna is een type sauna dat gebruik maakt van de kracht van droge warmte. In tegenstelling tot stoomcabines, ook bekend als natte sauna's, spelen vocht en stoom geen rol in een Finse sauna. De luchtvochtigheid ligt meestal rond de 5-20% en de temperatuur tussen de 80-100ºC.

 

Out at Home heeft ook een infraroodsauna en finse sauna toegevoegd aan hun assortiment.  

Oorsprong van de Finse sauna's

De Finse sauna's hebben twee basiselementen: de structuur en de kachel.

  • Structuur: de finse sauna's zijn gemaakt van hout. De ruime binnenruimte is uitgerust met banken langs de zijkanten op verschillende hoogtes. Het gehele interieur is afgewerkt met hout en de kachel die wordt gebruikt om de sauna te verwarmen staat meestal in het midden. De vloer is gemaakt van massief behandeld hout. Het vloerrooster is gemaakt van thermo magnolia of thermo espen hout.
  • Kachel: De kachel verhoogt de temperatuur in de sauna tot een warme 80-100ºC. Er zijn verschillende kachelopties op de markt. In het algemeen zijn de meest populaire kachels voor Finse sauna's elektrisch: ze verwarmen de stenen die de warmte in de sauna uitstralen. Deze stenen zijn de traditionele manier om dit type sauna te verwarmen.

Een van de belangrijkste kenmerken die de kwaliteit van een Finse sauna bepalen, is dan ook het gebruikte materiaal. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals eikenhout, dat helpt de warmte van de sauna vast te houden en gemakkelijk aan hoge temperaturen kan worden blootgesteld, wordt sterk aanbevolen.

Andere materialen, zoals roestvrij staal en glas, kunnen ook in een Finse sauna worden verwerkt, met transparante panelen die het mogelijk maken voor gebruikers om naar buiten te kijken. Dit is een ontwerp dat een gevoel van welzijn bevordert en tegelijkertijd een visueel open ruimte creëert.

Bij dit type Finse sauna is het voorpaneel gemaakt van 8 mm dik transparant gehard glas met een houten frame. Een roestvrijstalen deurklink en scharnieren zijn ook aanwezig; de deur moet een automatisch hydraulisch sluitsysteem hebben, sterk aanbevolen om warmteverlies te voorkomen.

 

Voordelen van de Finse sauna

Naast het culturele en sociale aspect heeft de Finse sauna belangrijke voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  • Ontgifting: Een van de belangrijkste voordelen van een Finse of droge sauna is dat het gifstoffen elimineert, iets wat het lichaam van nature doet als het zweet. De hoge temperaturen van de Finse sauna veroorzaken een diepe transpiratie, die een grote hoeveelheid gifstoffen verwijdert om het lichaam te helpen zuiveren.
  • Huidverzorging: Hoge temperaturen en zweten doen meer dan alleen ontgiften: ze helpen ook dode huidcellen te verwijderen. Dit helpt ook bij celvernieuwing en huidverzorging.
  • Verbeterde immuunfunctie: Door de ontgiftingsprocessen van het lichaam te versnellen, helpt een droge sauna verschillende lichaamssystemen te stimuleren, waaronder het immuunsysteem.
  • Verbeterde ademhaling: De hoge temperaturen in een Finse sauna helpen congestie te verminderen. De droge lucht opent de luchtwegen, zodat eventuele congestie in de luchtwegen makkelijker kan worden verwijderd.
  • Ontspanning van de spieren: De hoge temperaturen in de sauna in combinatie met de koudwaterbaden daarna helpen de spieren te ontspannen. Dit geldt voor iedereen die een sauna gebruikt, maar het is vooral nuttig na een training of trainingssessie.
  • Voorkom het vasthouden van vocht: Zweten doet meer dan alleen gifstoffen afvoeren: het helpt het lichaam ook overtollig vocht kwijt te raken. Dit helpt het lichaam efficiënter te werken en kan helpen bij gewichtsverlies.
  • Vermindert stress: Een ander niet te verwaarlozen voordeel van Finse sauna's is dat ze helpen stress aanzienlijk te verminderen. De gecombineerde effecten van zowel het ontgiften en ontspannen van de spieren als het ritueel in de droge sauna zelf helpen de gebruikers te ontstressen.

Op een andere manier de kou bestrijden? Bekijk dan ons aanbod verwarming of jacuzzi en hottubs

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 17.00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 14 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost