chevron-left chevron-right

Buitensauna

Buitensauna
Sorteer op

3 producten

per pagina
Sorteer op

3 producten

per pagina
Buitensauna

WAT IS EEN BUITENSAUNA?

Een sauna is een kleine ruimte die is gecreëerd voor ontspanningssessies door middel van natte of droge warmtetherapie. Sauna's voor buiten functioneren grotendeels op dezelfde manier als binnensauna's

Sauna's die buiten worden geplaatst, evenals de binnensauna’s, creëren beide stoom door gebruik te maken van een warmtebron, saunastenen, en water. Infraroodcabines die droge warmte afgeven zijn beschikbaar voor buitengebruik, maar worden vaker binnenshuis gebruikt.

Het frame en het interieur van sauna's die ontworpen zijn voor buitengebruik, maken gebruik van speciale materialen om met weers- en temperatuurwisselingen om te gaan. Hier zijn nog een paar andere factoren die ze van elkaar onderscheiden:

De meeste sauna's voor binnenshuis hebben een standaard doos- of kubusvorm. Sauna's voor in de achtertuin hebben een verscheidenheid aan vormen.
Bij buitensauna's is de ontluchting eenvoudiger te realiseren, maar de installatie is soms gecompliceerd. Bij de bouw van een buitensauna moet u de plaatselijke voorschriften in acht nemen. (bedrading, schoorsteen, enz.)
Sauna's voor binnenshuis zijn meestal compacter van formaat dan buitensauna's.

ZIJN BUITENSAUNA'S BETER DAN BINNENSAUNA'S?

Zowel sauna's binnenshuis, als sauna's buitenshuis, bieden een groot aantal gezondheidsvoordelen, zoals: 

Verlaagde bloeddruk 
Verminderde ontsteking van de longen
Helpt uw lichaam bij de bestrijding van verkoudheid en griep
Het ontgiften van uw lichaam van schadelijke gifstoffen
Helpen bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing
Het verwijderen van acne en puistjes van uw huid 
Het bieden van een middel voor stressverlichting en meditatie 
Hoewel beide praktisch zijn, zijn er een paar redenen waarom u uw sauna liever in uw achtertuin plaatst:

Het bouwen van uw sauna buiten het huis bespaart u kostbare ruimte in het huis. 
U voegt heel wat charme toe aan uw tuin door uw sauna buiten te plaatsen.
Een sauna in uw tuin bespaart de verplaatsing naar de plaatselijke wellness.
U kunt uw sauna gebruiken als een poolhouse als het buiten is. U kunt zelfs gebruik maken van uw zwembad in de winter door het nemen van een duik in uw zwembad tussen de sauna sessies in.

Liever opwarmen in één van onze opblaasbare spa's? Ook onze opbouw zwembaden, opblaasbare zwembaden en inbouwzwembaden zijn te verwarmen!

faq Faq

Meest gestelde vragen

Wie is Out at Home?
Out at Home is een op en top Belgisch bedrijf met bijna 100.000 klanten. We hebben 15 jaar ervaring in online verkoop van onder meer bovengrondse zwembaden en spa’s.

Wat is de levertijd?
Is de bestelling op een werkdag voor 17.00 uur geplaatst, dan wordt deze vaak nog dezelfde dag verzonden. Bij grote drukte kan dit iets langer duren.

Kan ik een bestelling retourneren?
Meld een retour binnen 14 dagen aan op onze retourpagina. Het is belangrijk om het product onbeschadigd en in de originele staat terug te sturen, zodat we iemand anders er blij mee kunnen maken.

Lees alle veelgestelde vragen

blog Blogposts

Inspiratie

5 redenen waarom een eigen spa een must have is

Warme baden werden al sinds de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen. Daarnaast gebruikten ze het ook om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Tegenwoordig is een spa populairder dan ooit! Het warm water wordt zelfs gebruikt als ontspanningstherapie. Er zijn nog tal van voordelen aan het hebben van een eigen spa. Wij sommen enkele redenen op!

Lees meer over deze blogpost