chevron-left chevron-right

Vuurkorven en vuurschalen

calendar 21/04/21

Vuurkorven en vuurschalen

De zon gaat langzaam onder, de avond valt en je zit heerlijk in de tuin op een lente- of zomeravond. Iets dat het moment nog aangenamer kan maken is een fijn vuurtje, toch? Knisperend hout, de fijne geur en het warme licht van de vlammen. Je kunt natuurlijk een vuurtje stoken op de grond, maar beter en bovendien veiliger zou zijn om een vuurtje te maken in een vuurkorf in de tuin. Er zijn vele soorten vuurkorven te koop, maar welke moet je kiezen? In deze blog een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een vuurkorf.

Het model

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, deze keuze gaat voornamelijk om smaak. De meest voorkomende modellen zijn de vuurschaal of de vuurkorf. De vuurschaal is een ronde schaal op lage, hoge of zonder pootjes die je gemakkelijk overal neer kunt zetten. De vuurschaal is in verschillende groottes te verkrijgen, zo is er altijd eentje die bij je tuin past. Het voordeel van de vuurschaal is dat er geen as blijft liggen op het gazon of de tegels, dit scheelt weer opruimen! De klassieke vuurkorf kennen we ook allemaal: een hoge korf op korte pootjes voor een zacht prijsje. Ook deze kent verschillende groottes. Hiernaast zijn er ook bijzondere modellen te verkrijgen, zoals modellen waar je op kunt koken! Zorg dat je een model kiest dat qua grootte bij je tuin past en qua wensen bij jezelf.

Vuurkorven en vuurschalen 1

Het materiaal

Vuurkorven worden gemaakt van staalplaat, gietijzer, roestvrij staal of steen. Het materiaal heeft invloed op hoe weerbestendig het is. Staalplaat roest bijvoorbeeld sneller dan roestvrij staal of steen. Staalplaat is in verhouding iets goedkoper dan vuurkorven van steen of roestvrijstaal. Om je stalen vuurkorf mooi te houden, is het verstandig om hem tijdens het winterseizoen binnen op te bergen. Zo blijft hij mooi en kan je hem jaren gebruiken.

Tips bij het online aanschaffen van een vuurkorf

Een vuurkorf uitkiezen vanaf een foto kan best een opgave zijn, als belangrijkste punt zou ik je willen adviseren om op te meten in je eigen tuin hoeveel plaats de vuurkorf in beslag gaat nemen! Het zou jammer zijn als je een grote vuurschaal wil, maar er een kleintje met de post komt omdat je je hebt verkeken op de grootte. Bekijk ook goed het materiaal en houd rekening met de gevolgen van het materiaal dat je kiest, staal heeft iets meer aandacht nodig dan bijvoorbeeld steen. Neem gerust eens hier een kijkje om het aanbod aan vuurkorven en vuurschalen te bekijken, er is keuze genoeg!